Restez au courant de Bionews

Bio Bakkerij de Trog wint Factory Of The Future Award 2019

Vlaamse voedingsbedrijven evolueren steeds meer naar hoogtechnologische omgevingen die zich aanpassen aan de uitdagingen van de Industrie. Dat bevestigen vandaag de Factory Of The Future Awards, waar dit jaar met Bio Bakkerij De Trog, Lavetan en Colruyt Group Fine Food opnieuw drie bedrijven gelinkt aan de voedingssector in de prijzen vallen. Fevia Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse Voedingsindustrie en Flanders' Food, de speerpuntcluster van de Vlaamse Agro-Voedingssector roepen alle voedingsbedrijven op om stap voor stap te investeren in fabrieken van de toekomst. 

Bio Bakkerij De Trog verzekert status

In 2016 haalde Bio Bakkerij De Trog zijn eerste award binnen en dit jaar ontvangen ze die prijs voor de tweede keer. 
Bio Bakkerij De Trog, in de foodservice bekend als Pur Pain, is Belgisch marktleider in het segment van ambachtelijk bio brood. In de bakkerij in Ieper werken 83 werknemers, die allen bakker zijn. Ze maken een tachtigtal kernvariëteiten (brood, stokbrood, pistolets...) die verkocht worden aan natuurvoedingswinkels, maar ook aan retailers zoals Bio-Planet en Delhaize. De Trog is zowel warme bakker als producent van bake-off brood dat in de supermarkt wordt afgebakken. 

Bio Bakkerij De Trog scoorde onder meer met een spel dat medewerkers spelenderwijs helpt om zich de bedrijfswerking eigen te maken. Een slimme manier om digitalisering in te zetten om veiligheidsvoorschriften, omgaan met machines of interne regels te doen leven in het bedrijf.

Bron: BioJournaal