Restez au courant de Bionews

Fiekes gebakje

Appel-Kaneel-Gembermuffins (zonder suiker)

INGREDIËNTEN (voor 18 muffins):

40 gram zonnebloempitjes

85 gram havervlokken 

140 gram volkoren speltmeel

1,5 tl bakpoeder

0,5 tl baksoda

1 tl kaneel

0,5 tl zout

160 ml yofu

75 ml plantaardige olie

2 rijpe bananen, gepureerd

3 EL agavesiroop

3 tl chiazaadjes + 3 EL water, even laten weken tot een ‘gelei’

een appel, in kleine blokjes 

een stukje verse gember, geschild en fijn gehakt

een handvol rozijntjes

 

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met papiertjes (ik gebruik de laatste tijd herbruikbare siliconen vormpjes).
Mix de havervlokken en de zonnebloempitjes in een blender of hakmolen tot een grof poeder.
Meng samen met het meel, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout.
Meng in een andere kom de yofu, olie, banaan, agavesiroop en het chiamengsel.
Voeg de droge en de natte mengsels samen en meng goed. Meng er de stukjes appel, rozijnen en gember doorheen.

Verdeel het deeg over de muffinvormpjes.
Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.

(fiekefatjerietjes.wordpress.com)