Restez au courant de Bionews

BNP Paribas Fortis verwerft minderheidsbelang in bio-bakkerijwereld

BNP Paribas Fortis Private Equity breidt zijn portefeuille uit met een minderheidsbelang in de snelgroeiende Food Associates Group. De Belgische voedingsgroep is in België marktleider in biologisch ambachtelijke broodcreaties onder de merken Bio De Trog en Pur Pain, en pionier in authentieke 'slow food'-concepten, waaronder de mediterrane groenten en tapenades onder de merken Delisol en Sud'n'Sol. 

Food Associates Group ontstond in 2002 uit het samengaan van Bio Bakkerij De Trog en Delisol. Van bij de start lag de nadruk op het in de markt zetten van kwalitatief ambachtelijke, authentiek en natuurlijk smakende voedingscreaties. In 2012 volgde de overname van Missault, producent van premium roomijs en originele diepvriesdesserts.

De voedingsgroep realiseerde in 2017 een omzet van 37 miljoen euro en groeide de voorbije tien jaar met gemiddeld 10 procent per jaar. Bovendien kaapte Bio Bakkerij De Trog in 2016 als eerste Belgische voedingsbedrijf de ‘Factory of the Future Award’ weg, een prestigieuze award die innovatief, ecologisch, respectvol, slim, verantwoord en toekomstgericht ondernemen bekroont.

In het kader van de transactie met BNP Paribas Fortis Private Equity verankeren de oprichters Hendrik Durnez, Peter Rodrigues en Stijn Switten 25% van de aandelen bij BNP Paribas Fortis Private Equity. Hiermee onderstrepen de drie sterkhouders hun groeiambities en onafhankelijkheid. Hendrik Durnez: "Voor veel van onze medewerkers is het belangrijk dat wij verder aan boord blijven en doorgaan als onafhankelijke speler."

Volgens Peter Rodrigues biedt deze transactie Food Associates Group de kans om een betrouwbare institutionele minderheidsaandeelhouder aan boord te halen met kennis van de voedingssector: "De instap van BNP Paribas Fortis Private Equity in het kapitaal is een blijk van vertrouwen in ons bedrijfsmodel en versterkt onze financiële stabiliteit en onafhankelijkheid met het oog op een verdere groei."

Food Associates Group heeft inderdaad sterke groeiambities. "In elk van de domeinen waar de groep actief is, willen we doorgroeien tot een Europese referentiespeler. Dit is de enige manier om te overleven in een snel globaliserende voedingswereld", aldus Stijn Switten. 

 

Bron: BNP Paribas Fortis