Blijf op de hoogte van Bionews

1 december 2018

Aoste innoveert met verrassende vegan groentespreads

Uit recent onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Belgen (44%) vandaag minder vlees eet dan vorig jaar. 62% is er zelfs van overtuigd dat vegetarisch eten de toekomst is. Om te beantwoorden aan...
Lees verder
29 november 2018

De speculoos van La Confiance

Sinds twee jaar staat Patrick Hautphenne aan het roer van La Confiance. Het bedrijf produceert richt zich voornamelijk op biologische speculoos. “Het merk La Confiance bestaat al sinds 1924....
Lees verder
29 november 2018

Vanaf nu te koop: duurzame vis uit Brusselse stadsboerderij

De Anderlechtse Ferme Abattoir, op het dak van de Foodmet, start met de verkoop van haar gestreepte baars. De vis komt uit een volledig circulaire boerderij waarin afval van de ene teelt telkens de...
Lees verder
23 november 2018

Nieuwe producten op de markt

We werpen al graag een blik op een aantal nieuwe producten op de markt vanaf december. Bio Vegan Latte's van The Original Oatly Alles wat Oatly maakt is op basis van Zweedse haver. Zweedse...
Lees verder
22 november 2018

Veganistisch fastfoodrestaurant in Sint-Gillis

Het eerste Brusselse Vegan fastfoodrestaurant Veg’ger strijkt binnen twee maanden neer in Sint-Gillis. Veg’ger is niet het eerste veganistische restaurant in de hoofdstad, maar wel het...
Lees verder
22 november 2018

Bio-Planet Kortrijk opent deuren op nieuwe locatie

Op woensdag 21 november verhuist Bio-Planet Kortrijk van de Brugsesteenweg naar een gloednieuw en milieuvriendelijk gebouw op de Burgemeester Vercruysselaan, zo’n 500 meter verderop. Bio-Planet...
Lees verder
22 november 2018

Unieke samenwerking tussen Belgisch quinoa granola merk La Favo en Sterrenchef Sergio Herman

Sergio Herman met één van zijn culinaire creaties
  La Favo is een Belgische granola die vertrekt van quinoa als basis ingrediënt voor het ideale ontbijt. La Favo, het geesteskind van Belgische onderneemster Bie Verheye, een ambitieuze dame...
Lees verder
20 november 2018

Gault&Millau: Groentechef van het Jaar is overtuigd bio

Gault & Millau logo
Gault&Millau heeft haar gastronomische gids 2019 voorgesteld. Chef-kok Nicolas Decloedt mag zich een jaar lang Groentechef van het Jaar noemen. Nicolas houdt van biologische landbouw en...
Lees verder
29 oktober 2018

Foodmaker opent begin december nieuwe vestiging op Antwerpse Meir

Foodmaker keert terug naar de Antwerpse Meir en opent er begin december een nieuwe flagshipstore. Daarnaast wil het bedrijf haar omzet volgend jaar verdubbelen dankzij verschillende nieuwe winkels...
Lees verder
29 oktober 2018

Wat eten we in 2030? Voedingsexperts fileren de trends van de toekomst

Er zijn weinig sectoren die zo bol staan van innovatie als de voedingsindustrie. Insectenburgers, zeewierpoeder, vlees uit een laboschaaltje … Wat vandaag nog bizar of veraf lijkt, is morgen...
Lees verder

Pagina's