Blijf op de hoogte van Bionews

30 maart 2020

Portret Fresh & Veggie: “Recht van het veld, en verser dan vers in de biowinkels”

Fresh & Veggie bereidt vegetarisch broodbeleg, en groentetaarten die al meer dan 15 jaar een hit zijn in de Belgische biowinkels. Catherine en haar neef Jeremy werken nauw samen met lokale...
Lees verder
30 maart 2020

Biogeitenkaas, een smaakbom in je mond

In een kaaskraam of in een kaaswinkel weet je vaak niet waar je eerst moet kijken, zoveel verschillende soorten kaas zijn er. Zacht, hard, pittig, jong, oud, met kruiden of zonder. Keuze te over....
Lees verder
24 maart 2020

Nieuw bij Mannavital

PEA PLATINUM Voedingssupplementen Draagt bij tot: een normale werking van het zenuwstelsel (door vit B1-B2-B3-B6-B12-biotine) - een normale geestelijke functie (door vit B1-B3-B6-B9-B12-biotine) -...
Lees verder
24 maart 2020

Bedrijf in de kijker: Qi

Onafhankelijke thee voor onafhankelijke mensen Qi is een 100 % onafhankelijk, ethisch bedrijf dat (h)eerlijke handgemaakte thee levert aan de zelfstandige kleinhandel. We werken in een eerlijk...
Lees verder
13 maart 2020

"Het eerste Belgische alcoholvrije biobier"

Gageleer, een biologische bier gebrouwen met gagel, krijgt er naast een donkere en witte variant ook een zusje bij zonder alcohol. Aan de productie van deze Gageleer-variant zijn meer dan een jaar...
Lees verder
6 februari 2020

Moeder ontwikkelt voedzame koekjes voor kinderen

Ze zocht een voedzaam, verantwoord schoolkoekje voor haar kinderen. Evelien Coppens ging op zoektocht, maar kon niet vinden wat zij zocht. Daarom besloot ze zelf aan de slag te gaan. Lilalou: een...
Lees verder
6 februari 2020

Betalen met maaltijd- en ecocheques kan straks ook in boerderijwinkels

Binnenkort kunnen consumenten ook in boerderijwinkels gebruik maken van maaltijd- en ecocheques voor de betaling van hun aankopen. In 2019 werd meer dan 2,65 miljard euro uitgegeven met...
Lees verder
18 december 2019

"Plantaardige keuken is de keuken van de toekomst"

De Hobbit laat op de eigen website door middel van allerlei recepten graag zien hoe gemakkelijk en gevarieerd veganistisch koken is. Speciaal voor de aankomende feestdagen maakte De Hobbit in...
Lees verder
13 december 2019

De Paddestoel:"Wij willen het veggieburgermerk van België worden"

Het Belgisch bedrijf achter de labels 'de Paddestoel' en ‘The Bio Veggie Company' wil bio en veggie toegankelijk maken voor iedereen. Zaakvoerster Delphine Van...
Lees verder
3 december 2019

Bio Bakkerij De Trog is eerste CO2-neutrale bakkerij in België

Bio Bakkerij De Trog is erin geslaagd om, als eerste grootschalige, Belgische bakkerij het CO2-neutraal-label op haar naam te schrijven. Het is een concrete vertaling van haar sterk geëngageerde...
Lees verder

Pagina's