Blijf op de hoogte van Bionews

30 april 2019

Nieuwe producten op de markt

We kijken alweer uit naar een aantal nieuwe producten op de markt beschikbaar vanaf mei.  * Bio Bier van Houblonde Een bier dat wordt gebrouwen met een zeer zuiver gedynamiseerd water....
Lees verder
25 april 2019

IJsateljee behaalt HIB label

Zelfstandigenorganisatie Unizo heeft het Handmade In Belgium (HIB) label uitgereikt aan het bedrijf IJsateljee, een ambachtelijke ijsbereider uit Boortmeerbeek. Met het authenticiteitslabel...
Lees verder
9 april 2019

Azië ontwaakt voor biologisch voedsel

Aziatische consumenten zijn zich steeds meer bewust van de rol die voeding speelt in een gezonde levensstijl. Steeds meer consumenten kopen biologische voedingsproducten en een groot deel van deze...
Lees verder
2 april 2019

BelOrta verkoopt eerste bio-aubergines van het nieuwe seizoen

De eerste bio aubergines van het nieuwe seizoen werden vandaag verkocht bij BelOrta. Ze werden aangeleverd door producent Barver en gekocht door de firma Biofresh. De bio aubergines zijn vanaf heden...
Lees verder
2 april 2019

Nestlé wil voor talrijke merken ook biologische variant ontwikkelen

Het Zwitserse voedingsconcern Nestlé wil voor wat betreft alle categorieën waarin het bedrijf aanwezig is, de voedingswaarde vergroten. Daarnaast wil het voor talrijke merken ook een biologische...
Lees verder
30 maart 2019

Fanatieke slager Pascal (49) wordt wereldwijde producent van ... veganistisch eten

Pascal Depuydt (49) is de vijfde generatie uit een slagersfamilie en in Ieper vooral gekend als de voormalige fanatieke slager van ‘Puydtjes’. Vanuit Polen verovert hij nu de wereld met...
Lees verder
29 maart 2019

Bedrijf in de kijker: Ombar

Ombar is een rauwe heerlijk romige chocolade, ontwikkeld op bais van niet geroosterde cacaobonen. Gemaakt bij lage temperatuur om de voedingswaarde en alle oorspronkelijke smaken van de cacao te...
Lees verder
29 maart 2019

Boerenmarkt Kraakvers stelt tenten op in vier Antwerpse buurten

Verse, lokale en vaak biologische producten aan scherpe prijzen: dat is het concept van de boerenmarkt Kraakvers. Antwerpenaren die graag weten wat er op hun bord ligt en waar de producten vandaan...
Lees verder
29 maart 2019

Try Vegan: nieuwe campagne in april

Na drie succesvolle eerdere edities organiseren EVA vzw en Be Vegan opnieuw de campagne Try Vegan. Een maand lang krijgen mensen die zich inschrijven allerhande recepten, workshops en tips...
Lees verder
21 maart 2019

Prijzenoorlog bio treft producenten in Frankrijk

Producenten in Frankrijk maken zich zorgen over de prijsontwikkeling van biologische producten. Door het verkoopsucces stappen grote ketens in, zij eisen echter prijsverlagingen van toeleveranciers....
Lees verder

Pagina's