22 mei 2017

Biocampagne 3-11 juni: Kies voor minder, maar beter vlees!

Zeg niet zomaar vlees tegen biologisch vlees. Want biovlees wordt geproduceerd volgens heel andere normen. En dat maakt van biovlees een goede keuze voor wie wel eens een stukje lust. Ontdek van...
Lees verder
18 mei 2017

Gents bio-restaurant sluit op emotionele wijze haar deuren

Op 1 juli is het Gentse restaurant De Zuidkant voor de laatste keer open. "Tot dan willen we jullie nog een heerlijk stukje Zuidkant laten proeven", meldt het bio-restaurant op haar website...
Lees verder
11 mei 2017

'Gekke' groenten binnenkort in elke Delhaize-winkel

Vanaf 15 mei zullen alle Belgische vestigingen van Delhaize pakketten met 'lelijke' groenten aanbieden. Zo wil de supermarktketen maar liefst 150 ton groenten redden van de verspilling. In...
Lees verder
11 mei 2017

Bio is ‘hot’: Biomarkt The Barn “ontploft” in week één

“De interesse in duurzame voeding groeit snel, merken de jonge ondernemers Quentin Labrique en Julien de Brouwer. Op 5 mei openden ze samen The Barn, een biomarkt op het Sint-Pietersplein...
Lees verder
2 mei 2017

Nieuwe Spar bio-supermarkt geopend op Gran Canaria

Spar heeft op Gran Canaria een nieuw winkelconcept onder de naam Spar Natural geopend. De winkel is gespecialiseerd in biologisch, veganistisch en glutenvrij. Spar Natural beschikt over circa 4000...
Lees verder
2 mei 2017

Interview met Mme Zsazsa

Mme Zsazsa – oftewel Kim Leysen - is een fenomeen: ze moestuiniert (zo ecologisch mogelijk), kookt, schrijft boeken, naait, tekent en blogt over dit alles. En nu is ze ook het boegbeeld van de...
Lees verder
2 mei 2017

Zo wil Lidl een topper worden in duurzaamheid

Lidl België heeft een nieuwe duurzaamheidsstrategie uitgewerkt met ambitieuze doelstellingen. Tegen 2020 wil het bedrijf bij de top retailers horen inzake verantwoord ondernemen, ook in de...
Lees verder
19 april 2017

Het Restorestje wint de Food Waste Award

Het door St-Luc geproduceerde Restorestje heeft de eerste editie van de Food Waste Award gewonnen! In samenwerking met Stad Gent heeft St-Luc het Restorestje geproduceerd en zijn ze in de...
Lees verder
10 april 2017

Biobrood grotendeels bereid met buitenlands bakgraan

Biologisch brood dat op de Belgische markt wordt verkocht, is grotendeels bereid met buitenlands graan. De biologische bakgraanteelt blijkt in Vlaanderen maar moeilijk van de grond te komen,...
Lees verder
22 maart 2017

Selfservice restaurant met biologisch aanbod op bovenverdieping Stadsfeestzaal

Op de bovenverdieping van de Stadsfeestzaal op de Meir is een nieuw selfservice restaurant geopend. La Palace wil zich profileren met organische en biologische groenten. Door het faillissement van...
Lees verder

Pagina's