Blijf op de hoogte van Bionews

De speculoos van La Confiance

Sinds twee jaar staat Patrick Hautphenne aan het roer van La Confiance. Het bedrijf produceert richt zich voornamelijk op biologische speculoos. “Het merk La Confiance bestaat al sinds 1924. Toen werd het op de markt gebracht door de familie Borms. Dat was de overgrootvader van de huidige eigenaar”, vertelt Patrick. “Naast speculoos hebben wij ook het Ceval-gamma. Dat zijn biologische granenkoeken.”

“Twee jaar geleden zijn wij begonnen met de ontwikkeling van de speculoos. Het merk is gebaseerd op drie kernwaarden: smaak, transparantie en vertrouwen. Ons doel is om geen lekkere, maar de allerlekkerste speculoos op de markt te brengen. Dat is onze eerste kernwaarde.” Deze kernwaarde hebben ze ook laten objectiveren. “We hebben meegedaan aan de Superior Taste Award, waarbij 135 topchefs wereldwijd je producten proeven en een score geven op vijf parameters: textuur, uitzicht, geur, smaak en nasmaak. We hebben drie sterren behaald, wat het hoogste resultaat is.”

“Daarnaast is onze speculoos volledig traceerbaar. Wij werken met drie leveranciers. Allereerst met Thibault uit Beamont. Hij levert het graan, omdat we graag wilden werken met lokaal graan. 80% van het graan dat wordt verwerkt in speculoos, komt namelijk uit Oost-Europa. Maar het lokaal geteelde graan is ook goed voor speculoos. Ten tweede werken we met Federico, die woont in de streek Piemonte in Italië. Daar heeft hij 1.800 hazelnootbomen. Alle hazelnoten die we gebruiken, komen uit die boomgaard. Tenslotte werken we met José uit Peru. Hij levert pure cacaostukjes, die zorgen voor een verbluffend resultaat.” Thibault, Federico en José zijn – letterlijk – het gezicht van La Confiance: hun portretten staan op de verpakkingen.

 “Naast onze transparantie doen wij ook geen toegeving op de kwaliteit van de grondstoffen. Daardoor waarborgen wij vertrouwen. We hebben ons gebaseerd op het recept uit 1924, zodat de cirkel weer rond is”, besluit Patrick. De speculooskoeken zijn onder andere te verkrijgen in Delhaize en Bio-planet. 

 

Bron: Biojournaal