Blijf op de hoogte van Bionews

Try Vegan: nieuwe campagne in april

Na drie succesvolle eerdere edities organiseren EVA vzw en Be Vegan opnieuw de campagne Try Vegan. Een maand lang krijgen mensen die zich inschrijven allerhande recepten, workshops en tips voorgeschoteld rond de veganistische keuken.

Bij de actie Dagen Zonder Vlees werden deelnemers aangespoord om vaker vegetarisch te koken, de actie Try Vegan gaat nog een stapje verder. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan dagen deelnemers uit om in de maand april zoveel mogelijk veganistische gerechten te maken.

Vanaf 1 april krijgen mensen die zich inschrijven op de website van het initiatief verschillende tips, recepten en leuke vegan adresjes doorgestuurd. Op deze manier hopen de organisatoren Vlamingen te inspireren om in de toekomst wat vaker vegan te koken en zo hun steentje bijdragen aan de strijd tegen klimaatopwarming.

60% van de deelnemers van 2018 zegt dat ze meer vegan eten dan voor de campagne en 37% eet sinds zijn deelname aan de campagne altijd vegan. De grootste drempel voor mensen om plantaardig te eten blijkt het teleurstellende aanbod in restaurants. Om het makkelijker te maken om op restaurant deel te nemen aan de actie heeft EVA vzw daarom dit jaar een handig online overzicht gemaakt van restaurants die tijdens Try Vegan een lekker aanbod voorzien.

Wil jij mee doen of had je graag nog wat extra informatie? Dan breng je best een bezoekje aan tryvegan.be.

Bron: Flair.be