Blijf op de hoogte van Bionews

Bedrijf in de kijker: Ombar

Ombar is een rauwe heerlijk romige chocolade, ontwikkeld op bais van niet geroosterde cacaobonen. Gemaakt bij lage temperatuur om de voedingswaarde en alle oorspronkelijke smaken van de cacao te bewaren. Ombar bestaat alleen uit natuurlijke en biologische ingrediënten. 

De meeste chocolade repen worden gemaakt van cacao dat bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen is. Door deze manier van bereiden verliest de cacao veel van zijn natuurlijke krachten. Bij Raw-chocolate is dit anders.

Raw komt van Raw food, dit is een voedingswijze waarbij alles vers, plantaardig en onverhit gemaakt is. Hierdoor blijven de gezonde voedingstoffen intact. Bij het maken van Raw-chocolate is de verhitting niet hoger geweest dan 42 graden en zijn de bonen niet gebrand. Raw-chocolate is chocolade in de puurste vorm met een véél intensere smaak. De chocolade behoudt de van nature aanwezige goede voedingsstoffen, en deze worden beter door het lichaam opgenomen dan bij reguliere chocolade. Raw-chocolate laat je de intense smaak van chocolade beleven zonder een schuldgevoel te hebben.

www.ombar.nl