Blijf op de hoogte van Bionews

Biobello viert 20ste verjaardag

Biobello(plus) vierde bij vzw De Lochting haar 20e verjaardag. De feestelijkheden werden mogelijk gemaakt door de Stadense toneelvereniging ’t Stoans Stiksje die de opbrengst van hun toneelstuk ‘Ingebroken’ integraal, een bedrag van 2.000 euro, aan Biobello(plus) geschonken had. Biobello(plus) staat voor lekkere biologische voeding en een zinvolle, duurzame dagbesteding voor mensen met een beperking.

Het initiatief ontsproot in 1999 vanuit vzw Duin en Polder uit Diksmuide. Geert Vandewalle en Katleen Remmerie wilden een project opstarten waardoor mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding ‘buiten’ de voorziening konden hebben. In 2002 werd een samenwerking aangegaan met de vzw De Vleugels uit Klerken en in 2007 werd het overgedragen naar vzw De Lochting.

Het project bleef niet gesubsidieerd en is in de voorbije 20 jaar uitgegroeid tot een uniek project waar wekelijks een dertigtal mensen met een beperking een volwaardige job kunnen uitoefenen. De medewerkers verpakken en wegen de goederen, maken bestellingen klaar, staan in voor de leveringen, en maken ook de too good to go pakketten.

Bron: HLN