Blijf op de hoogte van Bionews

Ecover brengt fles afwasmiddel uit oceaanplastic op de markt

Elk jaar verdwijnen er miljoenen tonnen plastic in de oceanen. Naar schatting zal er in 2025 maar liefst 250 miljoen ton plastic de zeeën vervuilen. Bij Ecover kijken ze hoe ze dit probleem kunnen aanpakken.

In 2014 gingen ze plastic uit de oceaan vissen en maakten daarmee een limited edition fles.  Dit jaar gingen ze nog een stapje verder en visten ze met hun eigen boot, gemaakt uit 10.000 gerecycleerde flessen, naar plastic uit onze waterwegen.

Met het opgeviste plastic maakten ze een nieuwe fles. De fles is volledig gemaakt van gerecycleerd plastic, waarvan 10% oceaanplastic, of plastic afval afkomstig van zee, stranden en rivieren. Deze fles staat vanaf 1 oktober bij Bio-Planet en bij een biowinkel bij jou in de buurt!

De nieuwste fles heeft een opvallend en duurzaam ontwerp, geïnspireerd door de natuur. Toen ze zagen hoe eencellige organismen die in de oceaan leven lichte en toch stevige skeletstructuren kunnen maken, hebben ze aan de hand van dit voorbeeld een aantrekkelijk flesontwerp gemaakt. Voordelen: er is 15% minder plastic nodig, zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid van de verpakking. Het afwasmiddel in de fles heeft de geur van zeelavendel en eucalyptus en verwijst zo op subtiele wijze naar de zee. 

Ecover wil hier dus de consument bewust maken van de wereldwijde plasticsoep problematiek. 


.