Blijf op de hoogte van Bionews

Producten van The Honest company helemaal niet zo natuurlijk...

In Amerika is ophef ontstaan over de babyvoedingproducten van The Honest Company, het bedrijf van de Amerikaanse actrice Jessica Alba. Deze producten lijken niet zo biologisch te zijn als wordt beweerd. Daarom is het bedrijf aangeklaagd door de Organic Consumers Association (OCA). 

De OCA stelt dat 11 van de 40 ingrediënten van de Honest's 'Organic Infant Formula' synthetisch zijn en dus kunstmatig vervaardigd. In het product is onder meer natriumseleniet aangetroffen - 'een uiterst gevaarlijke en giftige synthetische verbinding'. taurine - 'een synthetisch additief dat geassocieerd wordt met negatieve gevolgen voor de hersenen en het zenuwstelsel bij dieren', cholecalciferol - 'een bestraalde stof' en calciumpantothenaat - 'een synthetische verbinding geproduceerd met formaldehyde'.

Volgens OCA staan de betreffende 11 ingrediënten niet op de 'National List' met niet-agrarische stoffen die gebruikt mogen worden in biologische producten. Dit is hiermee in strijd met de California Organic Products Act van 2003. "Honest's infant formula, which is falsely labeled as 'organic' violates COPA", zo luidt de aanklacht van OCA.  

Het is niet de eerste aanklacht tegen Alba's bedrijf. In februari beweerde het bedrijf 'ten onrechte' en 'bedrieglijk' dat haar schoonmaakmiddelen natuurlijk zouden zijn, terwijl ze giftige bestanddelen bevatten. Tijdens een in september vorig jaar aangespannen rechtszaak werd een soortgelijke klacht genoteerd. Het bedrijf beweerde toen dat de beschuldigingen ongegrond waren.

 

Bron: Biojournaal