Blijf op de hoogte van Bionews

Coca-Cola breidt drankengamma in België uit met biologisch assortiment

Coca-Cola breidt zijn drankengamma in België uit met de lancering van HONEST, een assortiment aan biologische dranken. Coca-Colaintroduceert in 2018 over heel Europa een nieuw biologisch assortiment aan theedranken, koude koffiedranken, chocolademelk, vruchtenlimonade en fruitige kruidentheeinfusies. De lancering van HONEST maakt deel uit van Coca-Cola’s strategie om de consument meer keuze te bieden en te voldoen aan de stijgende consumentenvraag naar bio en dranken met laag caloriegehalte. HONEST TEA is in Amerika de bestverkopende biologische gebottelde ijsthee van het moment en ook in Europa wil HONEST tegemoetkomen aan de groeiende Europese vraag naar biologische dranken.

Céline Van den Rijn, marketingdirecteur bij Coca-Cola Services, voegde hieraan toe: “We willen ons aanbod op een duurzame manier blijven uitbreiden waardoor mensen kunnen genieten van een drankje dat past bij hun behoeften en levensstijl. Er is een stijgende vraag naar biologische producten, aangezien consumenten zich steeds bewuster zijn over de herkomst en het productieproces van de ingrediënten.”

Dat bio in de lift zit, is geen verrassing. Ook in België stijgt de vraag. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door iVox bij meer dan 1000 Belgen: maar liefst een kwart van de Belgen koopt geregeld bio-producten.

Biologisch assortiment met minder suiker

HONEST fruitige kruidentheeinfusies zijn al beschikbaar op de Belgische markt. Het wereldwijde assortiment van HONEST omvat biologische ijsthee, koude koffiedranken, chocolademelk, een gamma van fruitige kruidentheeinfusies en een reeks biologische vruchtenlimonades voor kinderen, gemaakt met niets anders dan water en biologisch vruchtensap. Op de Belgische markt lanceren ze dit jaar in juli  nog HONEST Kids (vruchtenlimonades voor kinderen) en HONEST biologische ijsthee in oktober. Om aan de Coca-Cola doelstelling te voldoen om tegen 2020 de hoeveelheid suiker te verminderen met 10%, bevat het hele assortiment van HONEST niet meer dan 4,8 g suiker en 20 kcal per 100 ml. We kunnen dus spreken over caloriearme dranken.  Bovendien zal HONEST een belangrijke voortrekkersrol spelen in het duurzaamheidsactieplan van Coca-Cola beloven we o.a. ervoor te zorgen dat ten minste 50% van het materiaal in onze petflessen afkomstig is van gerecycleerd plastic en streven we ernaar om 100% van onze verpakkingen in West-Europa in te zamelen. De flessen van HONEST zijn vandaag, net als hun dop, 100% recycleerbaar. De 375 ml HONEST fles is bovendien een PlantBottle®. Deze fles bestaat voor 30% uit plantaardig materiaal (in dit geval afkomstig van suikerriet).  

Bron: cocacolabelgium.be