Blijf op de hoogte van Bionews

Foodmaker opent begin december nieuwe vestiging op Antwerpse Meir

Foodmaker keert terug naar de Antwerpse Meir en opent er begin december een nieuwe flagshipstore. Daarnaast wil het bedrijf haar omzet volgend jaar verdubbelen dankzij verschillende nieuwe winkels onder meer in Berchem.

Met de opening van de nieuwe vestiging op de Meir, keert Foodmaker terug naar de belangrijkste shoppingstraat van Antwerpen. Onlangs moest het filiaal op de Keyserlei, in de Antwerp Tower, immers noodgedwongen sluiten door afbraakwerken. Het nieuwe pand strekt zich uit over een oppervlakte van 200m2 en heeft een open indeling met veel groen en licht. De opening is voorzien begin december.

Tot voor kort konden Antwerpenaren terecht in het filiaal op de Melkmarkt. Dit filiaal sloot recent de deuren, en wordt dus vervangen door een nieuw en veel groter filiaal op de Meir. "In een stad als Antwerpen is plaats voor een grote vestiging van Foodmaker. Daarom besloten we het kleinere filiaal op de Melkmarkt te sluiten en zo opnieuw ruimte te maken voor een echte flagshipstore. Het pand op de Meir is een ideale locatie voor onze nieuwe plannen", verduidelijkt Lieven Vanlommel, CEO van Foodmaker.

Foodmaker heeft bovendien grootste plannen. Zo wil het haar omzet in 2019 verdubbelen. De komst van het nieuwe filiaal is dus een belangrijke stap in deze expansieplannen. Daarnaast zal het bedrijf volgende week ook een Foodmaker Fresh Atelier openen in Roodebeek en op 15 november volgt eentje in Reet. In december komt er dan nog een nieuwe Foodmaker in Berchem.

Ter herinnering, in juni opende Foodmaker zijn eerste shop-in-shop in de Delhaize-winkel in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Het bedrijf pakte uit met een grote saladebar, inclusief verse broodjes, bioslaatjes en zelfs biokoffie. Klanten kunnen bovendien zelf hun eigen salade van 200g samenstellen voor slechts 2,99 euro. “We hebben al 10 jaar lang een partnership met Delhaize. Daar zien ze ook hoeveel consumenten op zoek zijn naar verse, gezonde en biologische voeding. Alles wordt door onze chefs ter plekke bereid en je kan ook zelf je slaatje samenstellen”, vertelde Lieven Vanlommel, CEO van Foodmaker ons toen. Daarnaast benadrukte hij ook dat er nog Foodmaker liet toen weten dat er nog 5 shop-in-shops zouden volgen. Dat was onder meer het geval in het nieuwe supermarktconcept en het nieuwe stadsconcept van Delhaize.