Blijf op de hoogte van Bionews

Unieke samenwerking tussen Belgisch quinoa granola merk La Favo en Sterrenchef Sergio Herman

Sergio Herman met één van zijn culinaire creaties

 

La Favo is een Belgische granola die vertrekt van quinoa als basis ingrediënt voor het ideale ontbijt. La Favo, het geesteskind van Belgische onderneemster Bie Verheye, een ambitieuze dame met een passie voor food. De drie bestaande La Favo Original smaken - Going Nuts met walnoten en pecan, Chocolini met chocolade en hazelnoten en Berry Good met gepofte quinoa en bessen - worden vandaag nog steeds artisanaal gebakken in België. 

 

 

Samenwerking met Sterrenchef Sergio Herman

Met de opening van The Pine House, het ontbijt concept van het onlangs vernieuwde Strandhotel in Cadzand-Bad, was Sterrenchef Sergio Herman op zoek naar mooie producten om zijn ontbijtassortiment aan te vullen. Inmiddels heeft Sergio 4 restaurants: The Jane** in Antwerpen en Pure C*, AIRrepublic* en Blueness in Cadzand. Daarnaast is hij culinair verantwoordelijk voor het frites-concept Frites Atelier Amsterdam, dat net zijn vijfde vestiging opende in Gent. 
De samenwerking tussen beiden leverde nu drie culinaire creaties bij - Noten & Duindoornbes, Boekweit & Bessen en Chocolade & Pistache. Die zijn geïnspireerd op de Zeeuwse roots van Sergio Herman en telkens opgebouwd rond producten van hier. De producten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via onder andere de webshop www.lafavo.be, Juttu en geselecteerde delicatessenzaken. Voor een zakje van 300 gram betaald je €8.99.

Lokaal en duurzaam

Bij de ontwikkeling van de smaken is veel aandacht gegaan naar het gebruik van lokale producten. Zo wordt in één van de smaken de duindoornbes gebruikt. Een prachtig fris zuurtje dat groeit in de Zeeuwse duinen. Een echte favoriet van Sergio die heerlijk combineert met de warme smaken van geroosterde noten. Verder wordt in elk van de granolas Belgische quinoa gebruikt. Daarmee steunen de ondernemers niet alleen de lokale landbouw, de productieketen wordt er ook door verkort, wat zorgt voor een duurzaam verhaal. 

Meer dan ontbijt alleen

Ondertussen zie je granola steeds meer en meer verschijnen op de ontbijtafel maar granola is meer dan ontbijt alleen. Het ondernemersduo wil met de lancering van de drie exclusieve smaken ook aantonen dat granolas niet enkel samen gaan met een kommetje yoghurt. Granola is een zeer veelzijdig product waar je creatief mee kan omgaan in de keuken. Zo kan je er bijvoorbeeld overheerlijke koekjes mee maken. Kijk maar naar onderstaand recept:

Sablé-duindoornbes quinoa granola koekjes

Benodigdheden
200gr boter
95gr poedersuiker
2gr zout
35gr ei (1 ei is ongeveer 50gr)
100gr amandelpoeder
200gr bloem
2gr baking soda
125gr Noten & Duindoornbes quinoa granola

Bereiding

Meng de stukjes boter met poedersuiker, zout, ei, amandelpoeder, bakingsoda en de bloem tot een mooie compacte deegmassa en meng er op het laatst de duindoornbes quinoa granola door.
Laat het geheel 2 uur rusten in de koeling.
Laat het deeg zachtjes terug op temperatuur komen en rol uit tot een dikte van ongeveer 1cm en steek rondjes uit.
Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en bak ze af in een voorverwarmde oven van 175 à 180 graden gedurende 12 minuten, tot ze mooi gekleurd zijn.