Blijf op de hoogte van Bionews

Gault&Millau: Groentechef van het Jaar is overtuigd bio

Gault & Millau logo

Gault&Millau heeft haar gastronomische gids 2019 voorgesteld. Chef-kok Nicolas Decloedt mag zich een jaar lang Groentechef van het Jaar noemen. Nicolas houdt van biologische landbouw en uitgesproken groentesmaken. 

Groenteschotels en cocktails

De Groentechef van het Jaar gaat naar Nicolas Decloedt van Humus x Hortense. Het humusrestaurant is een samensmelting van het voormalige huiskamerrestaurant Humus Botanical Gastronomy van Decloedt en de cocktailbar Hortense van Matthieu Chaummont en serveert groenteschotels en cocktails op gastronomisch niveau.

Chef Nicolas kookt met liefde voor de natuur en met Belgische, lokale producten. Nicolas: Ons succes? We werken uitsluitend met seizoensproducten. Alles is biologisch en lokaal, van topleveranciers die we vertrouwen. Niet enkel wat op het bord ligt is biologisch, ook de wijnen zijn van biologische boeren. Zelfs het design en interieur is zo natuurlijk mogelijk. Deze prijs is een enorme eer.” 

Zonder vlees

Gault Millau motiveert de keuze voor Decloedt als Groentechef van het Jaar als volgt: "Chef Nicolas heet je welkom met een heerlijke cocktail op basis van geitenmelk, rum en laurier. Dan gaat hij verder met onder meer een humus van witte biet en crackers van Belgisch boekweitmeel. Door de beheersing van zijn technieken mis je op geen enkel moment dat er geen vlees wordt geserveerd. Door zijn talent en passie verdient Nicolas de titel van ‘Groentechef van het jaar 2019’."

Decloedt deed ervaring op in toprestaurants als Bon-Bon en In de Wulf. Humus x Hortense kreeg een score van 14,5 op 20.

 

Bron: Bio Mijn Natuur