Restez au courant de Bionews

Reviews: Razoli Scheerolie

Zoals afgesproken lieten we onze twee journalistes Heidi en Sandra de Razoli Scheerolie voor jullie uittesten. Hieronder kunnen jullie hun bevindingen terugvinden:

 

Natuurlijk scheren met olie

Even een hulplijn bellen, dacht ik toen ik van Amanprana een pakketje ontving met daarin hun Razoli 3-in-1. Een scheerolie voor heren… Assistentie gevraagd! Mijn echtgenoot scheert al jaren nat, dus laat dat nu even van pas komen. Al was ik blij om op het flesje ook het vrouwelijke symbool te ontdekken. Scheermesjes in de aanslag…

De eerste verrassing was het wel erg leuke doosje. Het vouwt volledig open en bevat meteen veel informatie, zowel over ingrediënten als gebruik. Het konijntje sprong me vrolijk in het oog. Fijn, het is een diervriendelijk product. Maar ook het Natrue-label trok mijn aandacht. Ik weet namelijk dat zij erg hoge eisen hanteren en ik zie meteen waarom dit product het keurmerk heeft verdiend. Het is namelijk 100% natuurlijk en zelfs 100% bio! Geen nare parabenen, andere chemicaliën, alcohol of paraffineolie. Het is een basis van olijfolie verrijkt met kokos-, amandel- en rode palmolie met daarin een melange van 7 essentiële oliën.

Die laatste zijn ook meteen de reden waarom het flesje zo donker is van kleur. Dat is niet alleen voor de luxueuze uitstraling. Violet glas beschermt de kostbare ingrediënten en zorgt ervoor dat de essentiële oliën hun geur en helende eigenschappen niet verliezen. Enige nadeel van een glazen flesje is dat je er onder de douche wel heel voorzichtig mee moet omspringen, of het glijdt zo uit je handen. Maar ik kan ermee leven als ik de motivering ervan ken.

Een doseerpompje was misschien handiger geweest, maar er zit wel zo’n plastic tuitje in de opening dat ervoor zorgt dat je niet meteen de hele inhoud van het flesje in je handen giet. De geur van Razoli vind ik trouwens fris en pittig. Het is zeker niet zo’n vieze, pure oliegeur. Ik zou het durven te omschrijven als een stoere mandarijntjesgeur.

Alleen als je het kunt eten, kun je het op je huid aanbrengen. Dat is het Amanprana-motto. De huid heeft immers niet alleen een beschermende, maar ook een absorberende rol, zeggen ze. Toegegeven, ik ben gevoelig voor dat soort slogans. Punt gescoord, maar ik wil toch ook wel even nagaan of ‘alle’ beloftes worden waargemaakt.

Volgens Amanprana kun je Razoli gebruiken voor gezicht, lichaam en intieme delen. Scheren met Razoli zorgt voor minder irritatie, uitslag en rode vlekken. De olie kalmeert en voedt de huid, en parfumeert en verzacht bovendien als een aftershave. Een 3-in-1-product dat scheerschuim, gezichtscrème en aftershave vervangt. Dat is een dikbelegde boterham…

Gezien het hier een gedeelde bevinding betreft van mijzelf en mijn echtgenoot spreek ik even in de wij-vorm om het wat makkelijker te maken. En wij moeten eerlijk zijn, voor leken is scheerolie wennen, zeker als je nogal stugge haren hebt. Echter, probeer even door te zetten en uit te zoeken hoe het voor jou het fijnste werkt, want het resultaat zal je verbazen.

Na enkele testpogingen kwam de douche er voor ons als beste locatie uit. Als je de olie intussen nog kunt bevochtigen glijdt het mesje eens zo vlot. Scheerschuim of –zeep onder de douche gebruiken is minder handig omdat je die gelijk wegspoelt. Olie blijft beter zitten. Scheer eerst met de haargroeirichting mee en vervolgens ertegenin. Dan krijg je een wel héél glad resultaat omdat je werkelijk heel dicht tegen de huid kunt scheren. Mijn huid was na afloop mooi zacht en gevoed. Mijn man vond het fijn om na het scheren nog een beetje extra olie op te brengen, als aftershave. Bultjes of sneetjes hebben we allebei niet gehad. En de olie is bovendien nog vriendelijk voor je portemonnee, want zuinig is hij ook.

Conclusie? Qua ingrediënten is Razoli niet te overtreffen. Het gebruik is even wennen; je zult ook je douche iets beter moeten uitspoelen, maar van irritatie is er geen sprake meer en ook de zachtheid kan tellen. Zeker voor mensen met hypergevoelige huidjes zal dit product een verademing zijn!

 

Review door Sandra Bergen

 

Amanprana Razoli

 

Daar is de zon weer! Met de zomerse temperaturen in aantocht is het niet alleen tijd om ons gazon te maaien, maar ook onze benen en bikinilijn kunnen een snoeibeurt gebruiken.

Ontharen... welke vrouw vindt het geen vervelend klusje? Hoewel ik hou van gladde benen en een verzorgde bikinilijn, besteed ik mijn tijd toch liever aan andere dingen. Alles wat ontharen dus gemakkelijker, sneller en doeltreffender maakt, is dus helemaal welkom!

Amanprana belooft met de nieuwe Razoli bio scheerolie een verzorgde bikinilijn, zonder jeuk, rode bultjes of andere vormen van iritatie. Ook bij het scheren van benen en oksels zou je een zijdezacht en langdurig resulataat krijgen.

Ik nam de proef op de som en testte het uit!

De verpakking en het flesje zien er in ieder geval veelbelovend uit. Een zwart, openvouwend doosje met paarse belettering geeft het geheel een sexy, aantrekkelijke look. Vrouwelijk, krachtig en een tikkeltje stoer vind ik het. De subtiele opdruk van twee olifantjes spreekt tot mijn ziel en maakt me al helemaal warm voor dit product. Het bijpassende violette glazen flesje ziet er ook erg luxueus en handig uit. Een beetje 'Sex in a box' zeg maar. Het doosje kan helemaal opengevouwd worden en

aan de binnenkant vind je allerhande nuttige info. Niet alleen hoe je de scheerolie kunt gebruiken, maar ook de voedingswaarden. Met zijn pure, natuurlijke ingrediënten is Razoli zelfs eetbaar!

'Wat je niet eten kan, doe je niet op je huid' zegt Bart Maes, de oprichter van Amanprana. Dat is meteen ook het motto van Amanprana. De huid heeft een beschermende maar ook absorberende rol. Lichaamsverzorgingsproducten worden deels opgenomen door het lichaam.

Razoli scheerolie bestaat uit een oliemengeling van planten – en kruidenextracten: olijfolie, zoete amandelolie, kokosolie, rode palmolie, cardamom, sandelhout, mandarijn, vetiver en zoete sinaasappel. Alles 100% biologisch en duurzaam geproduceerd!

Om de werking van deze verzorgende oliën te bewaren en te activeren, worden alle verzorgingsproducten van Amanprana bewaard in een violet glazen flesje. Dit omdat zonlicht bestaat uit zichtbaar licht en onzichtbaar licht. In zichtbaar licht verliezen essentiële oliën hun geur en helende eigenschappen. Het onzichtbare licht daarentegen conserveert en activeert juist de oliemoleculen. Violet glas laat het onzichtbare licht door en houdt zichtbaar licht volledig tegen.

Alle verzorgingsproducten van Amanprana zijn ook diervriendelijk en hebben het 'Leaping bunny' logo. Daar word ik als overtuigde veganiste heel erg blij van!

Aan de slag dus! Bij het openen van het flesje ruik ik meteen een lekkere, subtiele geur. Voor het scheren van de bikinilijn is slechts een klein beetje olie nodig. Het scheren gaat opmerkelijk gladder. Na het scheren voelt de huid meteen heel zacht aan. Met de verzorgende ingrediënten is er ook geen extra naverzorging meer nodig.

Ik merk dat ik voor de eerste keer na het scheren geen last heb van rode vlekjes, irritatie of stoppeltjes. Scheren is ook niet dagelijks meer nodig want mijn huid blijft langdurig stoppelvrij en zacht. Ik voel me verzorgd en sexy!

Razoli is niet alleen bruikbaar voor het scheren van de bikinilijn maar ook voor de oksels en benen. Daarnaast kan je het ook als lekker geurende, verzorgende lichaamsolie gebruiken.

Scheren is gemakkelijker en fijner geworden. Ik ben in ieder geval fan!

 

Review door Heidi Demeulenaere

 

Amanprana Razoli scheerolie is online verkrijgbaar via  www.amanvida.eu en reeds in diverse bioshops te koop. Kostprijs? €34,95 voor 100 ml, goed voor zo'n 20 tot 30 scheerbeurten.