Restez au courant de Bionews

Biovoeding betalen met ecocheques

De ecocheque: een initiatief van Edenred om consumenten meer ecologische producten te laten kopen. Het bedrijf heeft nu ook ‘ecocheque on tour’ gelanceerd, een truck die consumenten op locatie van extra informatie zal voorzien. Hoe kan je als individu bijdragen aan een beter milieu? En vooral: wat kan je allemaal kopen met een ecocheque?

Hoera voor ecocheques! Je krijgt ze namelijk bovenop je loon, ze zijn fiscaal aftrekbaar én er zijn geen sociale lasten aan verbonden. Veel gebruikers zijn echter nog niet op de hoogte hoe ze hun ecocheques kunnen inzetten, en welke producten ze ermee kunnen aankopen. Daarom lanceerde Edenred nu ‘ecocheque on tour’.

Ecocheques zijn ecologisch verantwoord

Olivier Bouquet, CEO van Edenred Benelux: ‘Omdat we merkten dat onze voorgaande campagnes de gebruikers niet voldoende informeerden over ecocheques, hebben we het concept van ‘ecocheque on tour’ bedacht. De hele maand juni zal een woonwagen van Edenred België rondreizen en consumenten persoonlijk aanspreken. Tijdens de tour tonen wij gebruikers enerzijds hoe ecocheques meestrijden voor een beter milieu, en anderzijds waar je als consument je aankopen kan doen met de ecocheques. De woonwagen zal onder andere bij de shoppingcenters in Waasland en Kortrijk passeren. De tour van de truck kan je volgen via ecotruck.edenred.be’

‘Tijdens de tour van de truck worden er ook verschillende activiteiten voor de gebruiker georganiseerd. Zo leer je er bijvoorbeeld hoe je smoothies kan maken met, jawel, een fiets! Door te fietsen in de ecotruck activeer je een blender, en zo maak je ecologisch verantwoorde smoothies. De tour is echt bedoeld voor iedereen; elke consument is er welkom. De campagne is vooral gericht op de gebruiker, maar af en toe stopt de truck ook op een locatie die bedoeld is voor bedrijven en retailers. Ook zij moeten weten hoe ze hun klanten het best informeren over ecocheques,’ aldus Olivier Bouquet.

Dit kan je kopen met ecocheques

De meeste gebruikers zijn ervan overtuigd dat je met ecocheques maar een heel beperkt aantal producten kan kopen. Niets is echter minder waar! Bij volgende categorieën kan je met je ecocheques terecht:

1. Voeding

Alle biovoeding/voeding met biolabels kan je betalen met ecocheques.

2. Gerecycleerde producten

Omdat ecocheques strijden voor een ecologisch verantwoorde levensstijl, kan je gerecycleerde producten en tweedehandszaken aankopen met je ecocheques.

3. Mobiliteitsmogelijkheden

Ook ecologische manieren om je te verplaatsen kan je aanschaffen met je ecocheques. Een fiets? Geen enkel probleem. Een treinticket nodig? Check!

4. Energiebesparende middelen

Spaarlampen, een waterbesparende douchekop, een regenput: het zijn maar enkele middelen die je helpen ecologischer te leven, én die je dus ook kan aankopen met je ecocheques!

5. Vrijetijdsbestedingen

Vrijetijdsbestedingen als ecologisch reizen of tuinieren zijn verantwoorde activiteiten waarvoor je je ecocheques kan inzetten. Haast je -nu het zonnetje schijnt- dus maar naar de dichtstbijzijnde tuinwinkel om enkele planten aan te kopen, mét ecocheques, en strijd mee voor een beter milieu!

Bron: Goed Gevoel