Restez au courant de Bionews

Kook het Seizoen met Velt

cover Kook het Seizoen

Velt, de Vlaams-Nederlandse Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, bracht een nieuw boek over seizoensgroenten en -fruit uit. Kook het Seizoen is niet zomaar een boek maar een echte must-have in de keuken.

Wat zijn seizoensgroenten en -fruit nu eigenlijk?
Seizoensgroenten en -fruit worden lokaal geteeld in de openlucht of in een onverwarmde serre. Ze vragen weinig energie, omdat ze van nature zijn aangepast aan het klimaat en het seizoen waarin ze worden gekweekt. Het hele jaar door kunnen we zowat alle groenten en fruit kopen door de vele transportmogelijkheden en de moderne productie- en bewaartechnieken. Hierdoor weten we vaak niet meer welke groenten en fruit er in welk seizoen thuishoren. Maar kiezen voor seizoensgroenten en -fruit brengt heel wat voordelen met zich mee. In eerste instantie zijn ze veel ecologischer maar bovendien ook veel goedkoper en lekkerder. Denk maar aan die lekkere en sappige tomaatjes in de zomer. 

Om de sleur te doorbreken helpt Leentje Speybroeck, Velt-medewerkster en kok, haar lezers met heerlijke recepten en combinaties. Het is niet altijd zo eenvoudig om elk seizoen voldoende variatie in groentegerechten te brengen, om nog maar te zwijgen over de soms wat kieskeurige kindermondjes. 
Leentje helpt haar lezers vier seizoenen lang op weg met vier typische groenten en een stuk fruit samen met een handige infofiche per product. De recepten zijn zeer overzichtelijk uitgeschreven en geïllustreerd met prachtige foto's. 

Het boek is terug een pareltje binnen de Velt bibliotheek. Ze telt 192 bladzijden en is ondermeer te koop via de webshop van Velt.

Wie nu al het boek graag onder zijn/haar kerstboom wil maakt kans op 1 gratis exemplaar die we via Velt mogen wegschenken.
Stuur ons via mail door welke wintergroente jullie favoriet is en wie weet mogen we jou wel gelukkig maken met dit geweldige boek.

Stuur het antwoord samen met de contactgegevens door naar xiana@bionews.tv. De winnaar krijgt van ons een berichtje op dinsdag 4 december.

Veel succes!

Wie nu graag al wat ideetjes wil om te koken deze wintermaand kan de seizoenskalender van Velt raadplegen.