Met iedere doos die koekjesmaker Farm Brothers verkoopt, zet het bedrijf zich in om 12 vierkante centimeter verarmde landbouwgrond biologisch te maken. Om die impact te realiseren werken ze samen met...
Hasselt staat alom bekend als dé jeneverstad. Niet verwonderlijk dat Olivier Vanderlinden zelf ook gepassioneerd geraakte door het stoken. Wie zijn biologische gin of jenever al geproefd heeft, is...
Er zijn nu 690 gespecialiseerde biowinkels in België, waarvan het merendeel zelfstandige handelaars. Zij winnen marktaandeel van de supermarkt, maar moeten op zoek naar schaalvoordelen: “...
Het biologische fruit van het Belgische bedrijf Adya Bio is misschien al bekend, het bedrijf breidt nu verder uit met biologische gevriesdroogde groenten. "Adya focust op gemakkelijke, gezonde...
Van 7 oktober tot 17 oktober 2020 is het de Week van de Fair Trade. Vandaag vind je in heel wat winkels veel lokaal bio, bio én fair trade en zelfs lokale fairtradeproducten. Denk aan dit...
Het beroemde Belgische koffiemerk Café Liégeois verandert van naam. Vanaf 1 oktober gaat het merk dat in 1955 werd opgericht als Charles Liégeois door het leven.
"Deze merkverandering is het...
Na meer dan een decennium komt Meurisse, naar eigen zeggen het oudste chocolademerk van België, terug. Verre achterkleinzonen van de oprichter willen er nu een biologisch DTC-merk van maken....
Biospeculoosproducent La Confiance trekt de rode draad van traditie en vertrouwen volledig door en omarmt koekjesbakkerij Juliette onder een nieuwe naam: Maison La Confiance. Daarmee wil het een...
BioForum ging in een marktstudie na wat de effecten van de coronacrisis waren in de internationale, biologische zuivelmarkt.
In België zagen we in de eerste weken van de crisis alvast een hoge groei...
In het Pajottenland is de kersenpluk begonnen. De klimaatverandering en de gevolgen hiervan brengen de nodige uitdagingen met zich mee, zo geeft Linda Plessers van biologisch fruitsappenbedrijf...