Blijf op de hoogte van Bionews

12 november 2020

Koop een koekje, steun De Landgenoten: zo maak je meer grond bio

Met iedere doos die koekjesmaker Farm Brothers verkoopt, zet het bedrijf zich in om 12 vierkante centimeter verarmde landbouwgrond biologisch te maken. Om die impact te realiseren werken ze samen met...
Lees verder
20 oktober 2020

Portret - Ambachtelijke stokerij Vanderlinden: "We stoken jenever en gin van lokale biogranen"

Hasselt staat alom bekend als dé jeneverstad. Niet verwonderlijk dat Olivier Vanderlinden zelf ook gepassioneerd geraakte door het stoken. Wie zijn biologische gin of jenever al geproefd heeft, is...
Lees verder
20 oktober 2020

Waarom de biowinkel wint van de supermarkt

Er zijn nu 690 gespecialiseerde biowinkels in België, waarvan het merendeel zelfstandige handelaars. Zij winnen marktaandeel van de supermarkt, maar moeten op zoek naar schaalvoordelen: “...
Lees verder
16 oktober 2020

Adya Bio verdeelt nu ook biologische gevriesdroogde groenten

Het biologische fruit van het Belgische bedrijf Adya Bio is misschien al bekend, het bedrijf breidt nu verder uit met biologische gevriesdroogde groenten. "Adya focust op gemakkelijke, gezonde...
Lees verder
6 oktober 2020

Fair trade, bio en lokaal, een lekkere match

  Van 7 oktober tot 17 oktober 2020 is het de Week van de Fair Trade. Vandaag vind je in heel wat winkels veel lokaal bio, bio én fair trade en zelfs lokale fairtradeproducten. Denk aan dit...
Lees verder
5 oktober 2020

Café Liégeois wordt Charles Liégeois

Het beroemde Belgische koffiemerk Café Liégeois verandert van naam. Vanaf 1 oktober gaat het merk dat in 1955 werd opgericht als Charles Liégeois door het leven. "Deze merkverandering is het...
Lees verder
29 september 2020

Chocolademerk Meurisse maakt comeback

Na meer dan een decennium komt Meurisse, naar eigen zeggen het oudste chocolademerk van België, terug. Verre achterkleinzonen van de oprichter willen er nu een biologisch DTC-merk van maken....
Lees verder
10 september 2020

Koekjesbakker Juliette in Brugge en speculoosproducent La Confiance bundelen hun vakmanschap

Biospeculoosproducent La Confiance trekt de rode draad van traditie en vertrouwen volledig door en omarmt koekjesbakkerij Juliette onder een nieuwe naam: Maison La Confiance. Daarmee wil het een...
Lees verder
18 juni 2020

De biologische zuivelmarkt in Coronatijden

BioForum ging in een marktstudie na wat de effecten van de coronacrisis waren in de internationale, biologische zuivelmarkt. In België zagen we in de eerste weken van de crisis alvast een hoge groei...
Lees verder
18 juni 2020

Klimaatverandering maakt hoogstam kersenteelt extra lastig voor Pajottenlander

In het Pajottenland is de kersenpluk begonnen. De klimaatverandering en de gevolgen hiervan brengen de nodige uitdagingen met zich mee, zo geeft Linda Plessers van biologisch fruitsappenbedrijf...
Lees verder

Pagina's