Blijf op de hoogte van Bionews

Ecologisch geteelde aardbeien bij Dataflor

Dataflor is een gespecialiseerde chrysantenkwekerij uit Beselare. Het bedrijf combineert al jaren de teelt van bolchrysanten met die van aardbeien. Omdat er in de winter geen vraag is naar bolchrysanten en lege meters geld kosten is men gestart met het kweken van plukaardbeien. De aardbeienplant doet het zelfs zeer goed in de winter. Er hoeft weinig gestookt te worden want als je een compacte en sterkte plant wilt, dan is het zelfs belangrijk om deze niet te warm te zetten. 

Sinds 2015 versterkt zoon Wouter als derde generatie het bedrijf. Zijn technische kennis en marktgericht denken blazen een nieuwe wind doorheen het bedrijf. De productie en afzet van aardbeienplantjes is de flink de pan uitgerezen en het assortiment is enorm gediversifieerd.

Biologische planten

De verkoop loopt vooral via tuincentra en dit publiek stelt eisen en doet dat bovendien steeds meer. De plant, het teeltproces, het afgelegde traject, alles moet te verifiëren en vooral duurzaam zijn. Omwille van die reden start men bij Dataflor vanaf half maart 2019 met een ecologische lijn voor hun aardbeiplantjes. Ze zullen enkel nog biologisch geteelde aardbeiplanten aanbieden in composteerbare potjes. De potjes en de tray zijn volledig biologisch afbreekbaar. Verder zijn ook de etiketten en de etikethouders volledig composteerbaar. De klant heeft dus helemaal geen afval bij de aankoop van deze nieuwe collectie. 

Met deze nieuwe lijn mikt Dataflor dus volledig op de bewuste consument. De plantjes zijn te verkrijgen via tuincentra en om deze nieuwe collectie maximaal te ondersteunen, voorziet Dataflor ook banners voor de verkooppunten. In eerste instantie richten ze zich vooral op de Belgische en Nederlandse markt maar er is ook al interesse uit o.a. Duitsland en Frankrijk. 

 

Voor meer informatie:

Dataflor bvba
Klokhofstraat 12
8980 Beselare
0032 57 46 62 28
info@dataflor.be
www.dataflor.be

 

Bronnen: Biojournaal - gardennewscenter.com