Blijf op de hoogte van Bionews

Een overnachting boeken in 's werelds eerste veganistische hotelsuite

In de Hilton London Bankside werd 's werelds allereerste veganistische hotelkamer geïntroduceerd. De lancering viel samen met Veganuary, een goed doel dat begon in 2014 in het Verenigd Koninkrijk. Hun bedoeling is om mensen aan te moedigen de veganistische levensstijl een maand lang uit te proberen en die nadien eventueel verder te zetten. Ook in België zijn er vegan organisaties met een gelijkaardig doel. Zo organiseren EVA VZW en BE VEGAN regelmatig 'Try Vegan', een concept dat vergelijkbaar is met Veganuary. 
De hotelsuite werd ontworpen in samenwerking met de Londense ontwerpstudio Bompas & Parr. Eerder ontwikkelde het bedrijf in het donker oplichtende juwelen op basis van lichtgevende algen en de eerste niet-smeltende ijslolly ter wereld. 

Ananasbladeren

Bij het ontwerp van de hotelsuite is het gebruik van leer, wol en veren volledig vermeden en werd er uitsluitend gebruik gemaakt van materiaal op plantaardige basis zoals ananas-leer, boekweitkussens en bamboevloeren.
Piñatex, een natuurlijk leer gemaakt van cellulosevezels gewonnen uit ananasbladeren vormt de inspiratiebron van deze kamer. Het materiaal is ondermeer gebruikt voor de banken, kussens en het hoofdeind van het bed.
De minibar is gevuld met lokale veganistische lekkernijen en de kamer wordt onderhouden met milieuvriendelijke schoonmaakproducten.

Veganisten en milieubewuste reizigers kunnen nu hun verblijf boeken of een mailtje sturen naar reservations@hiltonbankside.co.uk

Bron: https://www.thejakartapost.com/travel/2019/01/18/london-hotel-opens-worl...