Blijf op de hoogte van Bionews

Belgische sneakermerk Komrads lanceert 100% vegan sneaker

Mark Vandevelde richte in 2013 het schoenenmerk Komrads op. Sinds 2015 zijn ze al bezig met het ontwerpen van duurzame sneakers en hier zijn ze nu in geslaagd met hun sneakers uit appelleer.
De mode-industrie is enorm vervuilend en meer en meer consumenten werpen een kritisch oog op de impact die hun kleding heeft op dier en planeet. Hier speelt de sector steeds vaker op in en nu dus ook met natuurlijk leder uit appelafval. 
Appelleer voelt aan als klassiek leer en is dus een uitstekend alternatief. Appelleer is het resultaat van gefermenteerde appelschillen. Verder is de buitenzool van de nieuwe sneaker gemaakt uit gerecycleerd rubber van oude autobanden en gekleurd met biologische verf. 

Bij Komrads gaan ze ook prat op eerlijke arbeidsomstandigheden. De productie van hun sneakers gebeurt namelijk in Portugal met grondstoffen uit Italië en Spanje. Hierdoor bewaken en respecteren ze ook sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden. 

Via het platform Ulule.com is er een Early Bird actie waarbij de eerste 50 kopers een paar op de kop kunnen tikken voor €79. De uiteindelijk verkoopprijs bedraagt €119 wat zeker betaalbaar is. 

Bron: Knack Weekend & De Morgen