Blijf op de hoogte van Bionews

Bedrijf in de kijker: Qi

Onafhankelijke thee voor onafhankelijke mensen

Qi is een 100 % onafhankelijk, ethisch bedrijf dat (h)eerlijke handgemaakte thee levert aan de zelfstandige kleinhandel. We werken in een eerlijk partnership met onze telers van theeplant tot theekopje. In elke stap van het proces zijn wij betrokken om te kunnen verzekeren dat onze thee met kennis van zaken volgens oeroude Chinese tradities vervaardigd wordt. Dit houdt o.a. in dat ze onmiddellijk na het plukken verwerkt wordt wat leidt tot een milde smaak vol finesse, zonder bitterheid of nasmaak. Al het goede van het verse blad vind je terug in onze thee.

Gezien de lokale teler onze rechtstreekse partner is ontbreken tussenpersonen of langdurige stockage waardoor we een correcte prijs kunnen hanteren. Alle thee-aankopen gebeuren volgens de principes van FAIR TRADE. Enkel de beste ingrediënten volstaan voor Qi ; het resultaat zijn thee’s van topkwaliteit met een overvloed aan echt fruit met premium medicinale kruiden en specerijen.

Qi thee’s zijn zowel VEGAN als FAIR TRADE gecertificeerd; kortom duurzame producten die niet enkel goed smaken maar ook goed doen !

Onze merknaam Qi (lees “Chi”) is geïnspireerd op zijn oud Chinese betekenis: “natuurlijke levensenergie die zorgt voor evenwicht en harmonie voor lichaam, geest en ziel “.

* deze post is in samenwerking met Mannavita