Blijf op de hoogte van Bionews

Alexander Claeys verkozen tot nieuwe voorzitter van BioForum

Gisteren organiseerde BioForum een digitale algemene vergadering en bestuursvergadering. Daarbij werd Alexander Claeys verkozen tot nieuwe voorzitter van BioForum. Hij volgt bioboer Kurt Sannen op, die na 8 jaar afscheid neemt als voorzitter.

De Algemene Vergadering van BioForum stond normaal gepland op 27 maart, maar kon omwille van de Corona-crisis niet doorgaan. Daarom werd beslist om op 7 april een digitale algemene vergadering te houden, waarbij de effectieve leden van op afstand deelnamen.

Bioboer Kurt Sannen van het Bolhuis besliste eerder om na twee termijnen van 4 jaar zijn mandaat als voorzitter niet te verlengen. Het Bestuur van BioForum besliste gisteren om Alexander Claeys als nieuwe voorzitter te kiezen, nadat de Algemene Vergadering hem tot bestuurder benoemde.

Alexander Claeys is een van de oprichters van de biologische en coöperatieve kaasmakerij Het Hinkelspel. Daar was hij sinds 1 januari 2020 gestopt, waardoor hij nu ook de ruimte heeft om zich te in te zetten voor het voorzitterschap van BioForum Vlaanderen.

Claeys: “Ik heb mij altijd geëngageerd voor bio, en ik ben blij dat ik als voorzitter kan helpen om die idealen verder te verwezenlijken.” In het volgende nummer van Bio Actief, dat eind juni verschijnt, stellen we hem uitgebreider aan je voor.

Op de algemene Vergadering werd ook beslist om “Vlaanderen” te schrappen uit de naam van de organisatie. Lieve Vercauteren, directeur: “Dat heeft vooral een praktische reden. We moeten immers op alle officiële documenten onze volledige naam invullen, en dat is altijd een hele mondvol. Doordat BioForum Wallonie al enkele jaren niet meer actief is, was er ook geen verwarring meer mogelijk tussen beide organisaties.”

Nieuwsfoto: Sophie Nuytten

Bron: BioForum