Blijf op de hoogte van Bionews

Waar koop je bio-paaseitjes?

Voor chocolatiers komt de coronacrisis in de drukke periode voor Pasen wel zeer ongelegen: ook de biologische paaseitjes en chocolade paasfiguren liggen overal al klaar. Waar kan je ze kopen? Sowieso is er een aanbod in heel wat biologische voedingswinkels, maar de chocolatiers organiseren ook thuislevering om hun bio-paaschocolade tot bij jou te krijgen.

We hopen dat de traditie van paashazen, chocolade-eitjes en klokken ook dit jaar in veel gezinnen zal kunnen doorgaan met biologische chocolade. Om de Paashaas een handje te helpen geven we enkele tips om biologische paaschocolade af te halen of online te bestellen!

Voor het meest gevarieerde bio-aanbod kan je net zoals andere jaren terecht bij de gespecialiseerde biowinkels en in de biologische supermarkt. Biochoc, De Schutter, Bouchard, Belvas, Libeert, Newtree, Mike & Becky, Wiloco… allemaal bieden ze heerlijke pralines, repen, chocolade paasfiguren of paaseitjes aan. Een meerwaarde? Wie op zoek is naar lactose-en glutenvrije chocolade vindt in het bio-aanbod zeker zijn gading. Check de Biopunten voor een verkooppunt in je buurt.

Waarom zou je kiezen voor bio? De biologische cacaoteelt maakt geen gebruik van chemische pesticiden en kunstmest. Vaak is biologische chocolade ook fair trade gecertificeerd en dus eerlijk betaald.

De paasklokken kunnen dit jaar ook gewoon in je huiskamer komen. In deze tijden van ‘social distancing’ organiseren verschillende bio-chocolademakers ook leveringen aan huis via hun webshop. We hebben weet van een aantal en die hebben we hieronder verzameld. Zo geniet je ook dit jaar van Belgische biochocolade.

Webshops met bio paaschocolade:

Bron: Bio Mijn Natuur