Blijf op de hoogte van Bionews

Koop een koekje, steun De Landgenoten: zo maak je meer grond bio

Met iedere doos die koekjesmaker Farm Brothers verkoopt, zet het bedrijf zich in om 12 vierkante centimeter verarmde landbouwgrond biologisch te maken. Om die impact te realiseren werken ze samen met de coöperatie De Landgenoten. 

Het afgelopen jaar zetten de Farm Brothers met hun biologische koekjes al 900 vierkante meter aan Nederlandse landbouwgrond om naar biologische grond. Teyler Padberg, mede-oprichter van Farm Brothers: “Je redt de wereld niet door een biologisch koekje te eten, maar het is wel een heel goed begin en wij gaan bewijzen dat we ook in België het verschil kunnen maken. Wij doneren via de coöperatie De Landgenoten een vast percentage van onze omzet aan boeren die hun grond duurzaam beheren. Dat percentage komt neer op 12 vierkante centimeter nieuwe, biologische landbouwgrond per verkocht pak biologische koekjes.”

Samen investeren in gronden

 'Samen investeren in vruchtbare gronden is goed voor onze gezondheid en het klimaat. De samenstelling van de bodem bepaalt immers de voedingswaarde van wat we eten. Méér koolstof in de grond betekent minder CO2 in de lucht. Een lokale afzetmarkt en gesloten kringlopen komen het milieu en klimaat ten goede,' aldus Petra Tas van De Landgenoten.

Farm Brothers koekjes zijn er in 7 smaken en verkrijgbaar bij Delhaize, Bio-Planet en Albert Heijn. De biologische koekjes worden gemaakt in de fabriek van de Belgische koekjesfabrikant en familiebedrijf Jules Destrooper.

Bron: Landbouwleven