Met een fruitautomaat spelen de Desselgemse zaakvoerders van boerderij en zelfpluktuin O’Bio in op de steeds stijgende vraag naar verse, lokale producten én tevens op contactloze verkoop.
“We liggen op een fiets- en wandelroute, de passanten kunnen bij ons altijd iets lekkers kopen”, zegt Veerle Matthys.
Veerle Matthys en Christ Lavens runnen al jaren O’Bio, een bessenkwekerij en zelfpluktuin in Wielsbeke. Sinds jaren verkopen ze ook in hun eigen boerderij in de Wedagestraat in Desselgem het verse fruit. “We doen dat op vraag van de mensen. Onze bessenkwekerij is op tien kilometer van onze woning, maar niet iedereen ziet het zitten om die extra afstand af te leggen. Daarom dus dat we op zaterdagvoormiddag ook hier verkochten. De coronacrisis heeft bij ons geleid tot een stijgende verkoop. Lokale en biologische producten zitten in de lift. Meer en meer mensen kiezen ervoor”, zegt Veerle Matthys.
Maar nu kan er 24 uur per dag lekkers gekocht worden bij de zaakvoerders van O’Bio. Ze installeerden een fruitautomaat. “We hadden al een tijdje dat idee. Er zijn meer en meer automaten langs de weg te vinden, maar van bessen zijn er nog maar weinig. Onze boerderij ligt ook langs een fiets- en wandelroute. Voor de vele fietsers en wandelaars die hier passeren is het dan wel leuk om iets lekker gezond te kunnen kopen. En zeker met corona is een automaat de toekomst. Alles gebeurt veilig want er kan alleen met bankkaart betaald worden.”
Vers fruit
In de automaat zit niet alleen vers geplukt bio fruit. “Dit najaar verkopen we smoothies, sapjes en confituur. We hebben veel verschillende smaken. Zo hebben we negen soorten sappen waaronder een sap puur van blauwe bessen heel erg lekker en ook super gezond. Daarnaast ook zes verschillende smoothies en een twintigtal soorten confituur. Allemaal met de hand gemaakt met vers fruit.”
Vanaf volgend najaar zal er ook weer vers fruit verkocht worden. “Dat zijn dan allerlei soorten bessen, zoals blauwe bessen, frambozen, rode, witte en zwarte bessen. We denken er ook aan om volgend jaar uit te breiden en ook biologisch gekweekte aardbeien te verkopen.”
Bron: Het Nieuwsblad