Blijf op de hoogte van Bionews

Biobrouwerij Jessenhofke verhuisd naar nieuwe stek

De Hasseltse brouwerij Jessenhofke verhuisde begin juni naar een nieuwe locatie in de Hasseltse Simpernelstraat. Voortaan beschikken Gert Jordens en zijn echtgenote Christel Putseys  over een ruime hangaar waar de voorraad biobieren hun plaats zullen vinden. De nieuwe locatie leent zich bovendien perfect voor het onthaal van groepen voor evenementen met bier vergezeld van hapjes. Vanzelfsprekend is er ook een brouwlokaal waar nieuwe bieren tot leven worden gewekt.

Jessenhofke 034
Gert Jordens van Jessenhofke met Hilde Claes, burgemeester van Hasselt

Feestelijke opening met burgemeester

De feestelijke opening op 6 juni  werd bijgewoond door de Hasseltse burgemeester Hilde Claes  en door Sofie Van den Bossche van Toerisme Vlaanderen. De burgemeester sprak tijdens een speech haar bewondering uit voor de mooie ontwikkeling van de brouwerij. Ze wees er op dat Gert Jordens ook nog steeds aan de slag is als informaticus terwijl Christel zich nog maar sinds enkele maanden volledig toelegt op de brouwerij. De Hasseltse burgermoeder verwees ook naar de promotie voor  Hasselt als ‘Hoofdstad van de Smaak’ en de mooie bijdrage die ook de bieren van Jessenhofke daar aan leveren.

Belang voor het toerisme

Jessenhofke 044
Sofie Van den Bossche van Toerisme Vlaanderen

Sofie Van den Bossche van Toerisme Vlaanderen toonde zich eveneens blij met de nieuwe stap van Jessenhofke en onderstreepte het belang van kleine brouwerijen die toeristen de kans bieden kennis te maken met de rijke biertraditie in ons land. Ze verwees eveneens naar president Obama die onlangs nog zei dat het makkelijk is om van een land te houden dat beroemd is omwille van zijn chocolade en bier.

Jessenhofke 031

Bieravontuur dat 15 jaar geleden startte

De brouwerij Jessenhofke ontstond begin deze eeuw toen Gert Jordens, de kleinzoon van een jeneverstoker, startte met zijn eerste brouwsels in de eigen keuken. Na jaren experimenteren volgde Gert ook een opleiding en werd een gediplomeerd brouwer. Hij besliste om biologische bieren te gaan brouwen en verraste onder meer met een biologisch knoflookbier.

Met de jaren kwamen er nieuwe bieren bij en vandaag telt het Jessenhofke aanbod ondertussen zes bieren (een overzicht vindt u hier) en  daar komen ook gelegenheidsbieren bij. De brouwerij heeft ook een voorliefde voor lokaal geteelde bio-ingrediënten, zo werkt het met Belgische hop van Joris Cambie uit Poperinge en met gerst afkomstig van de abdijsite van Herkenrode.

Jessenhofke 048

950 verkooppunten in 10 landen

De Jessenhofke bieren zijn sinds enkele jaren ook aanwezig in biowinkels in België, Nederland en Frankrijk. De bieren worden aan biowinkels verdeeld door Mannavita, Marma en Cleyland in België, Udea (Nederland) en La Centrale des Bières (Frankrijk). Daarnaast zijn nog tal van drankenhandels & horecazaken in binnen en buitenland klant, waaronder ook in StockholmIerland en Italië (een lijst van winkelpunten vindt u op de website).

Nieuwe website

Tot slot: Jessenhofke steekt volledig in het nieuw, naast de gloednieuwe vestiging kan er nu ook gesurft worden naar een gloednieuwe website: www.jessenhofke.be.