Blijf op de hoogte van Bionews

Totaallandbouwer Joel Salatin komt naar Nederland

De Amerikaanse landbouwer, schrijver en spreker Joel Salatin komt van 9 tot 11 mei naar Nederland voor een lezing en een tweedaagse masterclass.

Met zijn passionele en holistische, diep-ecologische manier van boeren is de Amerikaan in eigen land en internationaal een inspiratiebron voor een nieuwe vorm van ecologisch en biologisch landbouwen.  Hij schrikt daarbij niet terug om heel wat conventies van de landbouw op de schop te nemen, behalve waar het per saldo allemaal om gaat: ambacht, voedsel, bodem en klimaat.

Joel Salatin zal tijdens het weekend van 10 en 11 mei een masterclass geven in de boerderij Zonnehoeve in Zeewolde (provincie Flevoland). Daar zal hij uitgebreid uit de doeken doen hoe het agro-ecosysteem van zijn familiebedrijf Polyface Farms is ingericht en functioneert. Op het programma staan bodem, begrazing, gezondheid, rundvee, pluimvee, varkens, konijnen. Ook besteedt hij aandacht aan bosbouw, waterbeheer, klimaat en compostering. Bovendien komt zijn aanpak voor directe verkoop en de opleiding van nieuwe generaties boeren grondig aan bod.

Op vrijdagavond 9 mei is Salatin reeds te gast als keynote speaker op de universiteit van Wageningen UR, op de slotavond van debatserie ‘It’s the food, my friend’, over de toekomst van de landbouw en ons voedsel.

Voor meer info en inschrijvingen kan  u terecht op www.salatinnaarnederland.nl