Blijf op de hoogte van Bionews

Nieuw producten op Biofach 2014

Biologische patisserie van Les Trois Petits Fours

Les Trois Petits Fours is een gespecialiseerde biologische patisserie. Het bedrijf uit Noville-les-Bois (provincie Namen) werd al opgericht in 1981 en was dus een van de eerste biologische bakkerijen in het land. Vandaag is Les Trois Petits Fours onderdeel van de La Lorraine bakkerijgroep en wordt alles door Certisys gecertificeerd. 

Les Trois Petits Fours presenteerde op de beurs een heerlijk gamma gebakjes waarvan met Portugese inslag: pasteis de nata en verder kleine amandinegebakjes, ook de heerlijke chocoladetaartjes en eclairs scoorden zeer goed bij de Biofach-bezoekers, gaf Margo Miltyk van Les Trois Petit Fours mee.

Klingele Chocolade: Green Dream chocolade met gestrooide noten en gekonfijt fruit

De Belgische chocoladefabrikant Klingele was zoals steeds present op Biofach. De fabrikant uit Evergem (Gent) verkoopt zijn chocolade wereldwijd en heeft twee gamma’s:  Balance, een gamma suikervrije- en dieetchocolade en het Green Dream gamma.

GREEN DREAM TABLET PUUR HAZELNOOTGREEN DREAM TABLET PUUR FRUITMIX  GREEN DREAM DISP TABLET MELK HAZELNOOT

Nieuw bij Green Dream is een gamma chocoladetabletten met gecarameliseerde noten, amandel en fruitmixen. Hiervoor kocht men een nieuwe machine die toelaat allerlei lekkers (noten, gekonfijt fruit…) ter verstrooien in de noch lopende verse chocolade. De tabletten met transparante verpakking tonen de consument onmiddellijk wat er in de chocolade verwerkt zit.

Conscious Food: Palmyra palmsuiker met lage GI, vitamine B12 en Ayurvedische geneeskracht

Het Britse Conscious Food presenteerde Palmyra jaggery, een bijzondere soort palmsuiker met een lage glycemische index (40) afkomstig van het sap van de palmyra palm ( Borassus flabellifer ).Het suiker van deze palm zou de enige plantaardige bron van vitamine B12 zijn , waardoor het een ideale zoetstof is voor veganisten.palmyra

Het palmyrapalmsuiker is in India bekend als de  enige zoetbron voor diabetici en wordt er veelvuldig gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde.  Het zou ook het menselijke energieniveau  verhogen, de stress en spijsverteringsproblemen bestrijden en het haar, de huid en de nagels mooier maken. Het palmyrasuiker heeft bovendien een van de hoogste concentraties van natuurlijke ijzer van alle voedingsmiddelen  en het draagt bij tot gezondere botten en gewrichten. Bij Conscious Food claimt men dat het palmyra suiker mensen ook verlost van het voortdurende hunkeren naar suiker en ander zoet ( snoep, frisdranken , enz. ).

palmyra

Palmyra suiker is tevens een rijke bron van vitaminen en mineralen zoals calcium , ijzer , magnesium , zink , natrium en fosfor. Door de intense smaak  van het palmyrasuiker is 30 tot 50 % minder hoeveelheid suiker nodig voor de zoetheid van traditioneel suiker. In de lokale Ayurvedische geneeksunde van Zuid-India wordt het gebruikt voor een betere ademhaling, maag en lever te behandelen, het lichaam te reinigen en het het is effectief tegen een opgeblazen gevoel en het vasthouden van water.