Blijf op de hoogte van Bionews

Cosmetica in de kijker op Vivaness 2014

Op de Vivaness natuurcosmeticabeurs in Nürnberg vielen heel wat interessante nieuwe producten te ontdekken. Een overzicht.

Beeld: BioNews/Nürnberg Messe - Frank Boxler

Logocos strijdt samen met Peta tegen dierenproeven in China

Bij Logocos was er belangrijk bedrijfsnieuws. Het bedrijf bekend van de merken Logona, Sante en Heliotrop stopt met de export van zijn producten naar China. De Chinese overheid verplicht producenten namelijk een aantal dierenproeven op hun producten te laten uitvoeren voor ze in het land verkocht mogen worden.  Bij Logocos wil men daar niet op ingaan en besliste men te stoppen met de export naar China. Ulrich Grieshaber van Logocos: “Dierenbescherming ligt mij na aan het hart en respect voor mens, natuur en dieren zijn grondwaarden voor onze onderneming. De dierenproeven zijn volledig overbodig en wij wensen de Chinese autoriteiten in samenwerking met dierenrechtenorganisatie Peta Deutschland te overtuigen om deze praktijken te stoppen.

Biofach 2014 040 Sante family

Verder waren er ook heel wat nieuwe producten. Zo lanceerde men het Sante Family gamma (dagcrème, eye fluid, lippenbalsem, 24 h crème en Everyday Softcreme) op basis van biologisch granaatappelextract en marula-olie (afkomstig van de Afrikaanse marulaboom of olifantenboom) en biologische sheabutter.

sante CC 6 in 1

De Sante 6in1 Color Correction Creams verenigen een make-up foundation met de zesvoudige huidverzorging van een dagcreme.  Ingrediënten zijn onder meer bio kokosolie, amandelolie en madelliefjesextract. Voor wie een echte combinatie van make-up foundation en huidverzorging wenst is er de Logona Cover & Care 8 in 1 (met appelzaad, cranberry, algenextract en arganolie).

Biofach 2014 040 Sante Intense Day Fluid

 

 

Bio Neuf: cosmetica op basis van plantaardige en essentiële oliën

Bio Neuf is een Belgische  cosmeticaproducent gecertificeerd met het Biogarantie- en Ecogarantie label. Alle producten zijn op basis van

-plantaardige biologische oliën (argan, jojoba, klimop, sesam, zonnebloem, tarwekiemen, rosebottel, …)

essentiële oliën (lavendel, ylang-ylang, geranium, rozenhout, eucaliptus, nootmuskaat…)

- hydrolaten (rozenwater, lanvendel, edele laurier, strobloem, salie…)

Bio Neuf heeft verschillende gamma’s:

PHOTO LAIT CORPOREL RAFFERMISSANT BOIS DE HO PDF PHOTO HUILE DE NUIT PDF PHOTO CREME PATTES D'OIE PDF PHOTO BIO CELLULITE PDF

  • Massageoliën voor relaxatie, letselbehandeling, tegen reuma, cellulitis, ..
  • Gamma Argan: verzorgingsolie voor het gezicht
  • Gamma Gezichts en lichaamscrèmes
  • Gamma Bodymilk

Bio Neuf wordt verdeeld bij biospeciaalzaken, diëtisten en schoonheidsspecialisten.

 

 

Lavera: nieuwe producten op basis van exotische of lokale ingrediënten

Biofach 2014 007 lavera

Bij Lavera presenteerde men de nieuwe verpakkingsstijl die reeds vorig jaar gestaag ingevoerd werd. Vandaag zijn zowat alle productverpakkingen vernieuwd. Daarbij werden een aantal submerken afgevoerd en valt alles voortaan onder de sterke merknaam ‘Lavera’.

Opvallend is dat der verpakkingen kleurrijker zijn en dat de gebruikte kleuren nauw verbonden zijn met de kleur van de gebruikte ingrediënten. Essentieel bij een Lavera product is “dat de producten bij opening de geur moeten brengen die op de verpakking staat”, legde Sabine Kästner-Schlemme uit.

Lavera_Colour Correction_Tube_FS_30ml

De nieuwe producten  gebruiken ofwel exotische ingrediënten (camu camu, een paarsrode bes uit het Amazonegebied, argan...) of net lokale grondstoffen: zonnebloem- en sojaolie,calendula, hydraterende ingrediënten op basis van tarwe. Zo spelen ze in op de huidige markttrend van lokaal tegenover exotisch.

basis_Cremedusche_150ml_D

Bij de huidverzorging presenteerde Lavera een reeks convenience producten met meervoudige huidverzorgende werking zoals de 8 in 1 Colour Correction die zowel basis make-up als anti-ageingcrème is.

Madara: Time Miracle serum met berkensap

Biofach 2014 001 madara

De Letse cosemeticaproducent Madara is bekend omwille van zijn natuurcosmetica op basis van lokale ingrediënten uit de Baltische wouden. Nieuw was het Time Miracle serum. Het gaat om een watervrij product dat voor een betere celvernieuwing zorgt. Typisch Madara: men gebruikt lokaal biologisch berkensap dat huidverjongende eigenschappen heeft. Berkensap is namelijk vochtafdrijvend, versterkend en voedt lichaamscellen met natuurlijke suikers, vitaminen en mineralen.

MiloMill: geparfumeerde biologische zepen uit Letland

Messegeschehen

Madara was samen met MiloMill op Vivaness. MiloMill is een dochteronderneming van Madara en gespecialiseerd in vaste biologische zepen. Het gaat om een aanbod van 10 kleurrijke geparfumeerde zepen met plantaardige ingrediënten. Er is keuze tussen een zepengamma op basis van bloemenfruit en een ‘gourmet’ gamma met voedingsingrediënten.

Wereldpremière: Taoasis Mytao is het eerste Demeter bioparfum

Biofach 2014 045 demeterparfum

De opmerkelijkste noviteit op Vivaness was het eerste Demeter gecertificeerde parfum van Taoasis: Mytao. Het is een plantaardig parfum met ingrediënten afkomstig van biologisch-dynamische landbouw. Het parfum met vers limoengras en fruitige citrustonen bevat oranjebloesem, iriswortel en komt in een flacon van 15 ml.