Blijf op de hoogte van Bionews

Nieuw gamma heerlijke biozalm van 2Bio

VIDEO Publireportage
Het nieuwe gamma biozalm van 2Bio is afkomstig uit Ierland en wordt bij Sodial in Jumet op artisanale manier bereid en verpakt. De biologische zalm van 2Bio wordt in biologische zalmkwekerijen voor de Ierse kust volgens de strengste normen en in overeenstemming met de Europese reglementering verwerkt.

Biologische zalm onderscheidt zich van de gangbare variant dankzij de 100 % biologische en duurzame voeding. Bovendien gelden er strenge regels om milieuvervuiling bij de biologische teelt te voorkomen. Voor het welzijn van de zalmen en de kwaliteit van het voedingsproduct mag de zalmdichtheid of densiteit bij biologische zalmkwekerijen niet hoger zijn 10 kg per kubieke meter, terwijl in conventionele bedrijven een veelvoud toegestaan is. Dat is van groot belang voor het watermilieu en de levenskwaliteit van de dieren zelf, maar heeft ook zijn invloed op de smaak.

Het zalmaanbod van 2Bio telt vijf varianten: gerookte zalm in één portie of voorgesneden, een verse zalmmoot, gekookte zalm ‘Bellevue’ en zalm in snippers, ideaal voor verwerking in pasta’s, sausen en salades of op pizza’s.
[wpvp_embed type=vimeo video_code=79099365 width=640 height=360]