Blijf op de hoogte van Bionews

Biofach viert 25ste verjaardag met thema ‘Organic 3.0’

Van 12 tot 15 februari 2014 vindt in het Duitse Nürnberg   (gelijktijdig met natuur en biocosmeticabeurs Vivaness) Biofach plaats. De belangrijkste Europese beurs voor de biologische sector viert dan bovendien zijn 25ste verjaardag.

 

 

Voor het 25-jarige jubileum kijkt de branche op de beurs samen naar de toekomst van de biosector onder de titel Organic 3.0.

Organic 1.0 verwijst naar de visionairs en pioniers die in de beginjaren startten met de biologische landbouw, Organic 2.0 was de noodzakelijke volgende stap: de uitbouw van een regelementair en wettelijk kader voor de biologische sector. 

Nu is de vraag: hoe ziet Organic 3.0 en de ecologische landbouw en levensmiddelenbranche van morgen er uit?

Dit thema wordt in samenwerking met IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movement) en de Duitse Biologische voedingsmiddelenfederatie BÖLW uitgewerkt met tal van conferenties en workshops.  Markus Arbenz, directeur van IFOAM: “Biologische producenten, handelaren en verwerkers moeten de concepten van de ecologische landbouw van de toekomst uitwerken. Concepten die de duurzaamheid bevorderen en verdere groei mogelijk maken zonder aan kwaliteit in te boeten en tegelijkertijd de geloofwaardigheid tegenover de klanten verhogen.”

Lees meer hier.