Blijf op de hoogte van Bionews

Biologische voeding voor kat en hond: logisch vinden ze bij Yarrah

Wie dagelijks bewust voor biologische voeding kiest, kan die keuze ook maken voor de voeding van zijn hond of kat. Meer zelfs: het is de enige consequente keuze, weten ze bij Yarrah Organic Petfood. De voorbije twintig jaar is Yarrah uitgegroeid tot de Europese marktleider in het segment van biologische honden- en kattenvoeding. Zij vertellen ons wat meer over bio voor kat en hond.

Voor de productie en de samenstelling van zowel gangbare als biologische honden- en kattenvoeding bestaan een aantal wettelijke verplichtingen omtrent proteïneverhoudingen, koolhydraten, vetten en aanwezige vitamines. Dit wordt op Europees niveau vastgelegd ( FEDIAF) en daar dient Yarrah zich net als iedere diervoeding producent aan te houden.

Gecertificeerde biologische voeding

Eenentwintig jaar geleden werd Yarrah opgericht door de Nederlander Jan-Jaap Roelevink. Hij was tevergeefs op zoek naar biologisch voer voor zijn hond en besloot dan maar zelf een bedrijf op te richten voor de productie van biologische huisdiervoeding: Yarrah.

“Het belangrijkste verschil zit in de oorsprong van onze ingrediënten. We werken enkel met hoogwaardige ingrediënten afkomstig uit de restproductie van de biologische vlees- en gevogeltesector. Het gaat dan om rest- en orgaanvlees uit de biologische voedingindustrie die niet voor menselijke consumptie gebruikt worden. De certificatie is in regel met  het  Nederlandse ‘EKO’ wetgeving en gebeurt door het Nederlandse certificeringsorganisme SKAL. Onze diervoeding voldoet ook aan de Zweedse KRAV-regelgeving die door een aantal extra duurzaamheidseisen de strengste van Europa is (aangezien er nog geen Europese reglementering is, heeft iedere EU-lidstaat zijn eigen lastenboek, nvdr).”, legt Arthur Hartman, kwaliteitsmanager bij Yarrah, uit.

Hoogste kwaliteitszorg en traceerbaarheid

Kiezen voor Yarrah voeding is bovendien ook meer dan puur de zekerheid van biologische grondstoffen. “Je mag stellen dat de kwaliteitscontrole en traceerbaarheid van onze voeding uniek is. Door de biologische origine zijn de ingrediënten al gecontroleerd tijdens de teelt. Nadien worden zij bij elke fase van de productie gecontroleerd en getraceerd. Het resultaat is een hoogwaardige dierenvoeding met een perfecte traceerbaarheid.”