Blijf op de hoogte van Bionews

Wat vinden kat en hond eigenlijk van biovoeding?

De keuze voor biologische huisdiervoeding wordt natuurlijk bepaald door het baasje. Maar wat vinden de dieren ervan en zijn er naast de biologische oorsprong van de ingrediënten nog verschillen tussen de biologische en gangbare variant?

Een belangrijk onderscheid is dat er bij de Yarrah biologische dierenvoeding geen gebruik gemaakt wordt van kunstmatige geur- of smaakstoffen. “Wanneer een hond of kat een maaltijd voorgeschoteld krijgt, zal de geur van de voeding vaak bepalen of hij of eet of niet. Daarom worden door gangbare producenten heel wat synthetische geur en smaakstoffen toegevoegd. Dat is – terecht - niet toegelaten door het biologisch lastenboek.

 

Kruiden

Vanzelfsprekend is de Yarrah voeding perfect aangepast aan de behoeften van honden en katten. Yarrah ziet er strikt op toe dat beide diersoorten in hun voeding de noodzakelijke nutriënten terugvinden. Wel is de oorsprong van die noodzakelijke nutriënten vaak anders. Zo is de in de hondenvoeding noodzakelijke chondroïtine en glucosamine bij Yarrah  afkomstig uit het kraakbeen van gevogelte, terwijl het gangbaar dikwijls kunstmatig toegevoegd wordt. Tevens worden er kruiden zoals  duivelsklauw, heermoes en rozenbottel toegevoegd, deze werken artrose- en ontstekingsremmend.