Blijf op de hoogte van Bionews

5 redenen waarom we kiezen voor natuurlijke make-up

 

1.Het tijdperk van ‘natuurlijk’ en ‘eerlijk’

We leven is een tijdperk waar ‘natuurlijk’ en ‘eerlijk’ de bepalende argumenten zijn bij tal van facetten in ons leven. In de tweede helft van de twintigste eeuw werden mensen vaak verbluft door de mogelijkheden van synthetische producten. Met de jaren ontdekten we echter dat al deze moderne zaken ook aanzienlijke nadelen met zich mee brachten. Vandaag weten we dat de natuurlijke keuze heel vaak de beste is. En dat geldt ook voor onze make up.

 

2.We willen een natuurlijke ‘look’

Tegelijk – en dat is geen toeval want grote trends zijn merkbaar in alles – zien we dat de wereld van de maquillage streeft naar een meer natuurlijke look voor het gezicht. Een look die ook het best met natuurlijke make-up tot stand komt.

 

3.We denken meer na over gevolgen op langere termijn

De hedendaagse mens staat vandaag ook meer stil bij de gevolgen die onze keuzes hebben op lange termijn. Dat geldt voor onze consumptie en haar milieu-impact maar eigenlijk zien we hetzelfde op individuele schaal: want we denken vandaag veel meer na over de keuze van onze make-up op onze huid en ons lichaam op langere termijn.

 

4.Het is zachter voor de (probleem)huid

Vrouwen met een gevoelige huid kiezen vanzelfsprekend al langer voor natuurlijke cosmetica. Let wel: het is evenmin uitgesloten dat een gebruik(st)er van natuurlijke en biologische make-up te maken krijgt met allergische reacties. Ook natuurlijke bestanddelen kunnen namelijk ongewenste huidreacties uitlokken. Wel ervaren dermatologen en plastisch chirurgen dat de kans op irritaties en ongewenste huidreacties veel lager is.

 

5.Het welzijn van de dieren ligt ons nauw aan het hart

Natuurlijke cosmetica en make up is een bewuste keuze voor het welzijn van mens, milieu en dier. Veel vrouwen melden de zekerheid dat er geen dierenleed gepaard gaat met hun gelaatsverzorging als voornaamste reden van hun keuze. Hoewel de Europese Commissie reeds wetgeving ontwikkelde die het testen op dieren van nieuwe cosmeticaproducten bant komen er nog steeds producten uit China en de Verenigde Staten Europa binnen. Van de labels voor diervriendelijkheid biedt het Leaping Bunny label het meeste zekerheid: zowel het afgewerkte product als de ingrediënten werden niet op dieren getest. Andere labels verzekeren enkel dat het afgewerkte product niet op dieren getest werd.