Blijf op de hoogte van Bionews

Declutteren met l'Huile by Cîme

Declutteren… Schitterend woord. Nog niet opgenomen in Van Dale, maar gezien de hype zal dat niet lang meer duren. Declutteren is hip, of voor wie het woord nog niet zou kennen: we moeten opruimen, de boel uitmesten, terugkeren naar eenvoud, de essentie. Less is more, jawel!

 

En op een trend volgt steevast een commercieel product. Beautyleveranciers roken hun kans en het multifunctionele product was geboren. Ik klamp niet zo snel aan bij trends, maar dit vind ik wel een leuke. Zoals de meeste vrouwen heb ik ook een overload aan potjes en flacons. Lijkt me een verademing als een deel van die stash de deur uit kan.

 

Ik nam de proef op de som met het Belgische l'Huile by Cîme. Klinkt alvast verleidelijk, maar ook de flacon ziet er strak en stijlvol uit. De verpakking oogt eerder sober, maar wel fris en de olie zelf ruikt lichtzoet. Ideaal, geen al te overheersende geur. De handige verstuiver trekt meteen mijn aandacht, want ik hou nu eenmaal niet van geknoei en vette vingerafdrukken. Praktisch en classy. Goed begin.

 

Cîme is het geesteskind van Anke en Isabel, die hun droom waarmaakten en een eigen biobeauty-merk lanceerden. Ze kozen voor planten uit de Himalaya die daar door de hoogte en extreme weersomstandigheden extra puur zijn en meer actieve bestanddelen bevatten. De meisjes van Cîme werken samen met boeren die een eerlijke prijs ontvangen voor hun opbrengst. Een mooi verhaal achter een leuk product is altijd meegenomen.

 

l'Huile by Cîme is een mix van 6 biologische oliën die rijk zijn aan essentiële vetzuren, natuurlijke vitamines en antioxidanten. Belangrijk vind ik dat ze niet testen op dieren en dat het product Ecocert-gecertificeerd is. Zulk een label geeft mij net iets meer vertrouwen. Cîme gebruikt in geen van zijn producten minerale oliën, synthetisch parfum of parabenen. Deze olie is zelfs 100% natuurlijk en voor bijna de helft afkomstig uit de biologische teelt. Oké, ook goedgekeurd op dat vlak.

 

De zomermaanden breken aan. Lekker genieten van zon, zee en strand. Helaas is dat ook rampzalig voor huid en haar. Je huid tegen de zon beschermen is een vereiste, maar ook de nazorg is o zo belangrijk. Lang heb ik nog niet in de zon kunnen vertoeven, maar ik heb de olie wel alvast getest zodat ik niet meer aan het experimenteren hoef als ik dringend resultaat nodig heb.

 

Volgens de handige bijsluiter is l'Huile by Cîme ideaal voor na het zonnebaden. De olie zou de huid voeden, hydrateren en herstellen dankzij de mix van wilde rozenolie, abrikozenpitolie en sesamolie. Opvallend is dat de olie snel intrekt en geen vet laagje achterlaat. Aangenaam verrast! Ik merk ook een soort van gouden, egaliserende gloed op. Mijn benen zien er ineens een stuk mooier uit. Belangrijk pluspunt! Dankzij het toegevoegde wortelextract, zag ik achteraf.

 

Na afloop smeer ik de resterende olie op mijn handen uit. Die zijn aan de droge kant waardoor de olie ook daar snel intrekt. Binnenkort bezorgen mijn slippers mij gegarandeerd droge hielen, dus dan komt dit product zeker van pas. Wist je trouwens dat olie ook goed is voor je nagelriemen? Die moet je soepel houden. Met dit product lukt dat perfect!

 

Helaas heeft ook de huid van je gezicht te lijden onder de zon. Wat ik erg leuk vind, is dat je ook een paar druppeltjes bij je dag- of nachtcrème kunt voegen. Als schoonheidsspecialiste kan ik niet genoeg benadrukken dat je je huid moet leren aanvoelen. Voor als je huid wat extra’s nodig heeft, is een product als l'Huile by Cîme werkelijk ideaal.

 

Eindconclusie? Mijn eerste try-out van l'Huile by Cîme was een succes. De olie doet wat hij belooft en is dan ook een prima aanwinst voor mijn zomertas, die trouwens meteen heel wat lichter is geworden. Oké, misschien ben ik dan toch een beetje trendgevoelig…

 

l'Huile by Cîme kost €22,90 en is online verkrijgbaar via de Cîme-webshop, in de betere natuurwinkel en bij geselecteerde apotheken.

 

review door Sandra Bergen