Blijf op de hoogte van Bionews

"Buitenleven"

"Blotevoetenmoestuinieren, het is waarschijnlijk geen officiële vorm van moestuinieren,… Maar wel dé vorm die helemaal mijn passie is. Het verbonden zijn met de aarde en de groenten uit mijn groentetuin is een geweldige redenen om gewoonweg gelukkig over te zijn. Oh ja, tuurlijk zijn er groenten die klein blijven of helemaal verdwenen zonder dat het de bedoeling is. Te weelderige kruidgroei of ja je weet wel onkruid, naaktslakken die in de groeispurt waren en die snel nog even nood hadden mijn courgetteplanten die ik met zoveel liefde had opgekweekt en houtduiven die de jonge groene blaadjes van de erwtjes ook heel knapperig vonden zijn maar enkele oorzaken.

Maar dit weekend waren de eerste worteltjes in al zijn versies van oranje en geel geroosterd in de oven met olie en tijm, o zo lekker. De wortelvlieg was deze keer zo vriendelijk geweest in andere oorden te blijven, aangezien ze de geur van de plantuien onuitstaanbaar vond. En de lieveheersbeestjes, doordat ze zo talrijk aanwezig waren op het loof, veronderstel ik maar dat ze een titanenwerk hebben geleverd aan bladluizen eten. En dit blijft me verwonderen, hoe de natuur zich zelf in evenwicht houdt of niet. Lieveheersbeestjesverwondering, daarvoor zijn we een moestuinder met passie!"

Katlijn Blondé neemt jullie vanaf nu maandelijks mee in haar moestuin en verwent jullie met haar tips en tricks rond ecologisch tuinieren. Katlijn is een "moestuinierster" met een zwak voor biologische landbouw, Buggenhoutse woonwagens en breien met natuurlijk gekleurde wol.