Blijf op de hoogte van Bionews

Het complete biodynamisch tuinieren

Het complete biodynamisch tuinieren is een geweldig naslagwerk en werkboek voor ervaren tuiniers en voor iedereen die zelf graag aan de slag wil gaan met natuurlijk tuinieren met behulp van de kracht van de kosmos. 

Iedere moestuinier weet dat samenwerken met de natuur een betere oogst en smakelijker groenten oplevert. Door je daarbij bewust te verbinden met de ritmes van de seizoenen en de kosmos ontwikkel je de tuin tot een dynamisch, biodivers en bovenal veerkrachtig systeem. En niet te vergeten...een waar feest voor de zintuigen!

In het boek krijg je toegankelijke uitleg over de biodynamische methode, hoe de invloed van maan en planeten zich vertaalt naar wortel-, blad-, bloem- en fruitdagen en hoe je die kennis het beste toepast voor een overloedige en gezonde oogst. Volgens duidelijke aanwijzingen en recepten maak je zelf verschillende biodynamische preparaten, extracten en theeën van bloemen, kruiden, mineralen of mest. Ook leer je ze op de juiste manier en op het juiste moment toe te passen, gebruikmakend van hun specifieke eigenschappen die de bodem herstellen en voeden en de natuurlijke weerbaarheid van planten tegen belagers versterken.

Dit prachtige boek beschikt over een jaarkalender, informatie over wissel-en combinatieteelt met metgezelplanten en met teelinstructies voor maar liefst 75 verschillende groenten en fruitsoorten. Het boek is zeer mooi geïllustreerd met heldere en mooie foto's en beschikt over zeer duidelijke stappenplannen. 

Maak kans op 1 van de 3 exemplaren en stuur ons een mailtje met daarin een foto van jullie "ecologische" tuin samen met de adresgegevens.

De winnaars zullen bekend gemaakt worden in de volgende nieuwsbrief.

Veel succes!