Blijf op de hoogte van Bionews

Ecologisch het nieuwe schooljaar in

Een nieuw schooljaar gaat traditiegetrouw samen met een aantal verse trends om een echte “cool kid” te zijn in de klas. Vandaag blink je onder meer uit met lokale Belgische merken en duurzame boterhamdozen.

Belgische boekentassen

Boekentassen van Belgische makelij scoren hoge toppen dit schooljaar. Ook bij Dreamland bevestigen ze deze trend. “Mensen zijn zich er steeds meer van bewust dat werkkrachten in Aziatische landen uitgebuit worden en daarom kiezen ze voor merken van eigen bodem” klinkt het bij Drieus Ceuppens, aankoper.

Meer en meer merken zetten ook in op duurzame boekentassen. De stoffen voor de rugzakken en accessoires van het Duitse Affenzahn bijvoorbeeld, bestaan voor 50% uit gerecycleerde PET-flessen. Bij concurrent Satch gaan ze voor 100% recycleerbare materialen, waardoor het productieproces aanzienlijk milieuvriendelijker is dan gebruikelijk.

Minder plastic

De actualiteit heeft een impact op de nieuwste schoolcollecties. “De anti-plasticbeweging heeft iets in gang gezet”, zegt Vervaeke van winkelketen Fun. “Fabrikanten zetten enorm in op herbruikbare flessen, snack en koekjesdozen.” Deze trend was ook in 2017 al merkbaar omdat veel scholen de overstap maakten naar een verpakkingsvrije lunch en snacks. “Vorig jaar hebben we ons aanbod “eten en drinken” zelfs verdubbeld. Brooddozen zijn niet alleen ecologisch verantwoord, ze maken ook meer variatie mogelijk. Veel modellen bestaan uit verschillende compartimenten, die toelaten om slaatjes met een sausje of rijst mee te geven aan je kinderen in plaats van de klassieke boterham.

Bron: Nieuwsblad